<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jesper Karlsson (4', 83' PEN)
  • Dani de Wit (29')
  • Zakaria Aboukhlal (86')
  • Tijjani Reijnders (90'+1')

AZ boekt overtuigende zege op Eagles na drie verloren duels op rij

AZ heeft enige frustratie over een mislukte competitiestart van zich afgespeeld. De ploeg uit Alkmaar won de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles met 5-0.

AZ vierde de tweede competitiezege van het seizoen en nam afstand van de onderste plaatsen van de Eredivisie. Jesper Karlsson opende al in de 4e minuut de score, op aangeven van Vangelis Pavlidis. Dani de Wit trof in de 29e minuut doel na goed voorbereidend werk van Yukinari Sugawara.

AZ speelde in de tweede helft lang in een lager tempo. Uiteindelijk benutte Karlsson een strafschop, na een overtreding van doelman Warner Hahn op de ingevallen Hakon Evjen. Zakaria Aboukhlal en Tijjani Reijnders tekenden in de slotfase voor de eindstand.

Letschert ontbreekt

Timo Letschert ontbrak bij AZ. Trainer Pascal Jansen nam de verdediger niet op in zijn selectie. Letschert stapte donderdag na het verloren duel met FC Twente (3-1) niet met zijn ploeggenoten in de spelersbus. Hij werd in Enschede al voor rust gewisseld nadat bij bij twee doelpunten van de thuisploeg in de fout was gegaan.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt