<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Rai Vloet (41' PEN)
  • Delano Burgzorg (53')
  • Ismail Azzaoui (90'+4')
  • Mats Köhlert (66')
  • Max Svensson (77')

Heracles schiet Willem II van roze wolk

Heracles Almelo heeft in extremis met 3-2 gewonnen van Willem II. Tegen de nummer twee van de Eredivisie gaven de Almeloërs een 2-0 voorsprong weg, maar in blessuretijd schoot Azzaoui onverwacht alsnog de winnende binnen.

Een verrassing bij Willem II in de basis. Rechtsback Leeroy Owusu lag anderhalve week geleden nog op de operatietafel vanwege een acute blindedarmontsteking, maar bleek opmerkelijk snel opgeknapt. Stond tegenover dat Freek Heerkens ontbrak met knieklachten. Zijn plek centraal achterin werd overgenomen door Emil Bergström.

Dat tegen het ongewijzigde Heracles, bezig aan een goede reeks in Almelo. 't Won de laatste twee thuisduels van AZ en RKC. De beide coaches verwachtten vooraf een lekker open duel. Daar leek het op uit te draaien in de heerlijk energieke openingsfase op Erve Asito met gemiddeld 1 corner per minuut voor een der beide partijen. Met nummer 6 als beste. Getrapt door Rai Vloet, gekopt door Mats Knoester en katachtig uit de hoek geduwd door Timon Wellenreuther. De Duitse doelman, die ook al uitblonk tegen PSV.

Na 10 minuten hield Wellenreuther zijn ploeg opnieuw op de been. Kaj Sierhuis stuurde met een voortreffelijke steekpass Delano Burgzorg op avontuur, maar die miste de optie om te stiften en schoot in arren moede maar hard tegen de doelman op. Daaag 100% kans. De Tricolores zette er een 'mogelijkheid' tegenover van Kwasi Wriedt. En na een klein halfuurtje een streep van Mats Köhlert, net naast.

Heracles kreeg 5 minuten voor rust wel loon naar werken. Ulrik Jenssen tikte Sierhuis onderuit in de 16. Licht allicht, maar genoeg voor een penalty. Die Vloet kiezelhard binnenjoeg. Wellenreuther lag in de goede hoek, maar kon de granaat niet keren, 1-0. In de blessuretijd leek de Zweed Max Svensson, al na een kwartier ingevallen voor de geblesseerde Derrick Köhn, na een snel en slim genomen vrije trap de bal over Janis Blaswich te liften voor de gelijkmaker. Maar scheidsrechter Rob Dieperink had nog niet op zijn fluitje geblazen en liet de vrije trap overnemen. Dus vertrok de nummer 2 van de Eredivisie met een achterstand richting kleedkamer.

En Heracles kwam er ook nog eens beter uit. Na een heerlijke actie van Noah Fadiga op de achterlijn belandde de bal bij Vloet, die op de paal schoot. Sierhuis en Burgzorg probeerden daarna samen de rebound binnen te werken. Dat bleek een slecht idee. Maar 8 minuten later verdubbelde Heracles de voorsprong alsnog. Na goed druk zetten van Vloet (of was het een overtreding?) leverde Svensson in bij de ontsnapte Burgzorg. En die toonde aan geleerd te hebben van zijn eerste megakans. Hij omspeelde nu Wellenreuther met een lekkere schijnbeweging en schoof de bal in het lege doel, 2-0.

Nog iemand die wat leerde tijdens dit duel was Köhlert. Hij schoot in de eerste helft nog naast het doel. Nu ging zijn schot in de 66ste minuut wel richting doel en via het been van Heracles-verdediger Marco Rente vloog ie er zomaar in, 2-1. Vloet beantwoordde de openingstreffer met een enorme kans, die hij overkopte. Een illustratie van de toegenomen nonchalance bij Heracles misschien? Willem II zette aan om toch nog iets over te houden aan de verre reis naar Almelo. Een schot van Ché Nunnely stichtte gevaar.

Maar voor een poging van Svensson moest Blaswich echt naar de hoek. En toen de Zweed een klein kwartier voor tijd nogmaals uithaalde, was de Duitse doelman van Heracles zelfs helemaal kansloos en was het ineens 2-2. In de rommelige slotfase werd nog links en rechts op doel geschoten, maar een echte niet te missen kans bleef uit. Tot ver in de blessuretijd toen de bal ineens voor de voeten viel van Ismail Azzaoui. Die controleerde knap en schoot in het dak van het doel de winnende 3-2 binnen.

Zo dondert Willem heel even van de roze wolk. En zet Heracles de goede thuisreeks voort met de derde overwinning op rij op het eigen kunstgras.