<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bram van Polen (63' OG)

Pechvogel Van Polen bezorgt zevende verlies PEC

PEC Zwolle heeft de zevende nederlaag van dit seizoen geleden. De hekkensluiter van de Eredivisie deed in eigen huis in de stromende regen verwoede pogingen om voor de eerste keer 3 punten te vergaren, maar de ploeg van coach Art Langeler stond na 90 minuten met lege handen tegen sc Heerenveen. De Friezen wonnen met 1-0 door een eigen doelpunt van PEC-aanvoerder Bram van Polen.

PEC begon voortvarend aan het duel met een spectaculaire halve omhaal van spits Slobodan Tedic, die de bal maar net naast tikte. Ook Gervane Kastaneer en Mark Pabai kregen kansen, maar ze sprongen er slordig mee om. Heerenveen stelde er weinig tegenover, op een lepe kopbal van Sven van Beek na. Doelman Kostas Lamprou van PEC voorkwam met een snelle reflex een goal.

De Zwollenaren begonnen ook goed aan de tweede helft met al snel een grote kans voor opnieuw Tedic, maar ook deze keer schoot de Serviër de bal naast. In een zeldzame tegenaanval viel de goal voor de Friezen. Van Polen wilde de voorzet van Milan van Ewijk wegwerken, maar tikte tot zijn grote schrik de bal achter Lamprou.

Het geplaagde PEC joeg in de slotfase vergeefs op de gelijkmaker. De club blijft door de nederlaag laatste met 1 punt uit acht wedstrijden. Heerenveen klom naar de zevende plek met 13 punten.

In dit artikel is informatie van het ANP verwerkt.