<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Roberts Uldrikis (72')
  • Alex Bangura (88')
  • Dani de Wit (16')
  • Owen Wijndal (33')
  • Jordy Clasie (60')

Wijndal loodst AZ naar zege op Cambuur

AZ heeft de uitwedstrijd tegen Cambuur met 1-3 gewonnen. In het Cambuurstadion was Owen Wijndal met een assist en een doelpunt de grote man. Door de overwinning klimt AZ naar de twaalfde plek op de ranglijst. Cambuur staat nog altijd op een knappe negende plek.

Wijndal grote man

In de eerste helft maakten AZ en Cambuur er een boeiend voetbalgevecht van. Hoewel AZ sterker was, kon Cambuur redelijk mee in het duel en creërde het een aantal mogelijkheden. Uiteindelijk kwam AZ wel terecht op voorsprong. Owen Wijnal kwam in de zeventiende minuut door over de linkerkant, behield het overzicht en legde de bal op het hoofd van Dani de Wit die van dichtbij kon raakkoppen.

In de 33ste minuut schoot Wijndal zelf de 0-2 binnen. Hij kreeg de bal op zijn eigen helft en dribbelde helemaal tot de zestien van Cambuur en schoot de bal in de verre hoek.

In de tweede helft bleef AZ de betere ploeg. In de 60ste minuut kwamen de Alkaamaarders ook nog op 0-3. Vangelis Pavlidis bleef heel rustig voor de goal en gaf de bal aan Jordy Clasie, die voor de beslissing zorgde.

Cambuur deed in de 72ste minuut nog wel wat terug via Robert Uldrikis, de debutant veranderde een schot van Michael Breij van richting. De ploeg uit Leeuwarden eindigde de wedstrijd overigens met 10 man omdat Alex Bangura in de 89ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.