<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • André Ramalho (84')
  • Cody Gakpo (86')
  • Olivier Boscagli (89')
  • Daishawn Redan (3')

PSV draait wedstrijd in slotfase helemaal om tegen PEC

PSV is in eigen huis met schrik vrij gekomen tegen hekkensluiter PEC Zwolle. De bezoekers kwamen al na drie minuten op voorsprong door Redan. De ploeg was dichtbij een stunt maar in de laatste tien minuten draaide PSV de wedstrijd helemaal om.

PSV heeft de kansen, PEC maakt de goal

Aanvankelijk leek PSV goed te beginnen aan de wedstrijd, want al na drie minuten was er een grote kans voor Eran Zahavi. Noni Madueke had een goede actie op de rechterkant, maar Zahavi kreeg de bal meer tegen zich aan dan dat hij hem richting de goal kon sturen. Uit de uittrap van Kostas Lamprou scoorde PEC verrassend de 0-1. Daishawn Redan nam de bal knap mee en schoot lekker binnen in de korte hoek.

Na de 0-1 creërde PSV kans op kans, maar de bal ging er maar niet in. Vooral Madueke en Zahavi waren ongelukkig in de afronding. Vooral de spits uit Israël had moeite met de kansen. Hij schoot bijvoorbeeld een bal op de lat en was een aantal keer net niet scherp genoeg in de afronding.

Ramalho zorgt voor opluchting, PSV draait wedstrijd om

Na de rust bleef PSV de aanval zoeken. Het lukte de Eindhovenaren elke keer net niet om doeltreffend te zijn. PEC ging steeds meer in de stunt geloven en waren uiteindelijk erg dichtbij. In de 84ste minuut was het echter Ramalho die voor opluchting zorgde. Hij kopte een hoekschop van Gakpo knap binnen. Na de gelijkmaker wilde PSV meer en het hoefde niet lang te wachten op de verdiende voorsprong. Invaller Yorbe Vertessen vond Gakpo in de 86ste minuut. De Oranje-international schoot in een keer en verschalkte Lamprou met een vreemd schot, die hij zelf van richting veranderde.

Uiteindelijk werd het ook nog 3-1 door een heerlijke vrije trap van Olivier Boscagli. De Fransman krulde de bal heerlijk in de korte kruising en maakte het feestje compleet voor PSV. De ploeg die heel lang tegen een achterstand aankeek, maar toch zegevierde.