<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Dani de Wit (14')
  • Vangelis Pavlidis (38', 52')
  • Mees De Wit (5', 13')

AZ verslaat PEC Zwolle na twee vroege tegentreffers

Pro Shots

AZ heeft in een doelpuntrijk duel gewonnen van PEC Zwolle, hoewel de club al na 13 minuten met 2-0 achter stond. Trainer Pascal Jansen zag zijn formatie na een geslaagde inhaalrace in eigen huis winnen met 3-2. AZ pakte daarmee de opgaande lijn weer op, na de enigszins onverwachte nederlaag van vorige week bij FC Groningen.

Binnen een kwartier was er al drie keer gescoord in Alkmaar en in alle gevallen heette de doelpuntenmaker De Wit. Mees de Wit maakte de 0-1 en 0-2, beide keren koppend na een voorzet van Mark Pabai. Dani de Wit antwoordde snel voor AZ, ook met het hoofd, op aangeven van Owen Wijndal.

Nog voor rust maakte AZ gelijk. Nu knikte Vangelis Pavlidis de bal binnen. De Griek deed dat na voorbereidend werk van Jesper Karlsson.

Voorsprong

Met zijn tweede van de avond zette Pavlidis AZ meteen na de hervatting op voorsprong. De voorzet kwam van Wijndal, hoewel doelman Kostas Lamprou de bal tussendoor nog even aanraakte. Onder meer Thomas van den Belt was dicht bij de Zwolse gelijkmaker, maar hij zag zijn schot gered door keeper Peter Vindahl Jensen.

PEC Zwolle blijft op de laatste plaats in de Eredivisie staan. Het elftal van coach Art Langeler had een week eerder tegen Heracles Almelo net de eerste overwinning van het seizoen in de competitie behaald. Midweeks was er succes in de beker tegen De Graafschap.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt