<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Luuk Brouwers (53')
  • Marc Cardona (61')
  • Iñigo Córdoba (82')
  • Joris Kramer (89')
  • Mats Seuntjens (11')
  • Ben Rienstra (18')
  • Tesfaldet Tekie (55')

Remontada heeft nu ook een Nederlandse versie met Go Ahead - Fortuna

Liverpool tegen AC Milan, Barcelona tegen Paris Saint-Germain, Reading tegen Arsenal en nu is er ook Go Ahead Eagles tegen Fortuna Sittard. Remontada werd al opgenomen in het Franse woordenboek, maar de Dikke van Dale zou dat na zondagavond ook kunnen overwegen. Een voetbalgevecht dat alles had, eindigde uiteindelijk in 4-3. Dat terwijl de Eagles tot twee maal toe met meer dan een goal achterstonden tegen het Fortuna Sittard van Sjors Ultee.

Na elf minuten spelen was het Mats Seuntjens die de ban brak. Op een fantastische pass van de dit seizoen zo geplaagde Zian Flemming was het Fortuna's clubtopscorer die zijn zesde treffer van dit Eredivisie-seizoen keihard tegen de touwen schoot. Eagles-keeper Warner Hahn zag de bal recht op hem af komen, maar kon desondanks niet keren: 0-1. Acht minuten later lag er alweer een tweede Limburgse goal in de touwen. Na een knap een-tweetje tussen Emil Hansson en Flemming was laatstgenoemde opnieuw aangever, maar nu op Ben Rienstra, die vanaf rand zestien keurig met binnenkant voet binnenschoot: 0-2. De captain trok meteen naar fysiotherapeut Martijn Smeets toe, die hem ontzettend heeft geholpen om na zijn hartproblemen terug te keren als profvoetballer.

Schitterende treffer Tekie
Na rust kwam er eindelijk wat licht aan een Deventerse horizon. Een misverstand tussen Fortuna-verdediger Ivo Pinto en doelman Yannick van Osch bleek kostbaar, want Luuk Brouwers kon simpel binnentikken namens de thuisploeg: 1-2. Toch duurde het nog geen minuut voordat de voorsprong van Fortuna weer twee goals was. Een hoekschop van Seuntjens vond geen medespeler en werd weggekopt, waarna Tesfaldet Tekie de bal controleerde. De Zweed keek rond, zag geen betere afspeelmogelijkheid en haalde vervolgens vol uit richting Deventers doel. Zijn schot vond op schitterende wijze het net: 1-3.

Zes minuten kostte het de ploeg van Kees van Wonderen om zich opnieuw op te richten. Ragnar Oratmangoen vond op de linkerflank ruimte voor een voorzet en zette Marc Cardona vrij voor doel: 2-3. Genoeg Deventenaren die op dat moment het gevoel kregen dat dit wel weer eens zo'n heerlijke voetbalavond zou kunnen worden op de Vetkampstraat en het liefste natuurlijk met minimaal een punt voor hun Kowet. Een andere Spanjaard pracht de Adelaarshorst in de 83ste minuut al helemaal in extase. Een hoekschop van de Eagles werd door Gerrit Nauber doorgekopt, waarna Iñigo Córdoba de bal van dichtbij in het Limburgse doel schoot: 3-3.

Kopbal Kramer
Het spektakelstuk van de bovenste plak kreeg pas echt vorm richting het eindsignaal. Uit een hoekschop van Philippe Rommens kopte verdediger Joris Kramer de thuisploeg naar 4-3. De Adelaarshorst ontplofte, maar ook heerste er nog angst, wetende dat er nog vijf minuten te spelen waren. Die ongerustheid bleek terecht, want tot twee maal toe raakte Fortuna nog de deklat. De Eagles stijgen door de overwinning naar plek acht van de ranglijst. Fortuna blijft zestiende, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.