<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Cyriel Dessers (90'+2')

Dessers schiet Feyenoord in extremis naar minimale zege in Rotterdamse derby

Feyenoord heeft vanmiddag in de absolute slotfase weten te winnen tegen Sparta. Op Het Kasteel bleef het heel lang 0-0, maar in blessuretijd schoot Cyriel Dessers de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen. Hierdoor weet Feyenoord toch nog de aansluiting te vinden met de concurrenten Ajax en PSV.

Kansarme eerste helft

Ondanks dat er op het veld weinig gebeurde in het eerste kwartier, zat de stemming er goed in op de tribunes van Het Kasteel. Na de Sparta Marsch, SP-AR-TA, kwam ook het welbekende 'Sparta is de club van Rotterdam' voorbij enzovoorts. Wie vandaag de club van Rotterdam zou worden was voor lange tijd geen pijl op te trekken. Beide teams slaagden er maar niet in om echt gevaarlijk te worden.

In de 29ste minuut vond zowaar het eerste schot op doel plaats. Bryan Smeets probeerde het maar eens van grote afstand en zijn schot was een makkelijke prooi voor Justin Bijlow. Feyenoord noteert vijf minuten later het eerste schot op doel. Na inleveren van Smeets haalde Alireza Jahanbakhsh, die weer in de basis van Feyenoord terugkeerde, hard uit. Zijn inzet werd knap gekeerd door Sparta-doelman Maduka Okoye.

De wedstrijd kwam dus toch nog los. Een minuut na het schot van Jahanbakhsh was Sparta dicht bij een doelpunt. Na een van richting veranderd schot moest Bijlow de bal kort onder de lat vandaan tikken om de 0-0 stand op het scorebod te houden. Vlak voor rust begon Feyenoord nog aan de deur te kloppen met twee goed pogingen, maar Okoye kwam beide keren als winnaar uit de strijd. De teams gingen hierdoor met een 0-0 stand de rust in.

Meer kansen, lang geen goal

Na rust was het minder lang wachten op de eerste grote kans, want na zes minuten kreeg Bryan Linssen de beste kans van de wedstrijd tot dan toe. Hij werd met een lage voorzet vanaf links vrij voor Okoye gezet, maar schoot hem recht onder de vallende doelman die de bal daardoor zo goed als klem pakte. Feyenoord kwam sterker uit de rust dan Sparta. Echter bleven de goals ook in de tweede helft voor lange tijd uit. Dit kwam mede door een prima keepende Okoye.

Feyenoord-trainer Arne Slot moest dus wat doen en bracht Fredrik Aursnes en Cyriel Dessers een tijdje later. Jens Toornstra en Bryan Linssen werden naar de kant gehaald. Deze wissels zorgden in eerste instantie echter voor weinig verandering. Feyenoord bleef wat sterker, maar echt grote kansen leverde dit ook niet op.

Dessers held van Feyenoord

Toch is het wel een wissel die de wedstrijd uiteindelijk beslist. Dessers schoot Feyenoord namelijk in blessuretijd langs Sparta. Na een afvallende bal vanuit de corner maakte de ingevallen spits de enige goal van de wedstrijd.

Aansluiting bij concurrentie

Het leek er vandaag lang op dat Feyenoord de kans om aan te sluiten bij Ajax en PSV zou missen. De goal van Dessers was enorm belangrijk, want door de drie punten sluiten de Rotterdammers kort achter deze concurrenten aan. Feyenoord heeft nu 22 punten, wat er slechts vier minder zijn dan koploper Ajax. De Rotterdamse club heeft ook nog een wedstrijd tegoed, waardoor de achterstand kan worden teruggebracht tot één punt. Nummer twee PSV heeft momenteel 24 punten.