<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bart Ramselaar (10', 25', 67')
  • Mohammed Mallahi (83')
  • Joris van Overeem (90'+2')
  • Kwasi Wriedt (35')

Hattrickheld Ramselaar schiet Utrecht naar derde plek

FC Utrecht heeft door drie doelpunten van Bart Ramselaar Willem II met 5-1 verslagen. De ploeg van René Hake staat daardoor nu derde in de Eredivisie. Willem II is afgezakt naar de zesde plaats.

Ramselaar profiteerde in de 10e minuut van slecht uitverdedigen bij de Tilburgers. Doelman Timon Wellenreuther verzuimde het houdbare schot te keren (1-0). De Duitse keeper was daarna kansloos bij een trefzekere uithaal van Ramselaar in de korte hoek, 2-0. Dankzij Kwasi Wriedt, die balverlies bij Adam Maher afstrafte, verkleinde Willem II nog voor de rust de achterstand.

Kort na de rust lag het duel geruime tijd stil na een luchtduel tussen Mike van der Hoorn en Wriedt. De verdediger van FC Utrecht ging na een uitgebreide medische verzorging ondersteund door twee man naar de catacomben.

In de stromende regen was Derrick Köhn met een inzet op de paal dicht bij de Tilburgse gelijkmaker. De excellerende Ramselaar zorgde in de 67e minuut met een van richting veranderd schot voor 3-1 waarna de invallers Mohamed Mallahi en Joris van Overeem de score nog wat verder opvoerden.