<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ali Akman (45'+1')
  • Elayis Tavsan (55')
  • Jonathan Okita (90'+2')

N.E.C. houdt drie punten in leeg Goffertstadion

Ook in een leeg Goffertstadion is N.E.C. erin geslaagd om te winnen. De ploeg van Rogier Meijer wapende zich sterk tegen FC Groningen, gaf zelf weinig weg en profiteerde maximaal van de kansen die het kreeg. De Turkse en Nederlands/Turkse spelers van de Nijmegenaren maakten het verschil: 3-0.

Het publiek dat tussen de spijlen door toch gewoon naar de wedstrijd kon kijken, kon zich niet verblijden met doelpunten in de eerste helft. Althans tot de eerste minuut van de extra tijd was aangebroken. Peter Leeuwenburgh speelde op links zijn aanvoerder Mo El Hankouri aan, maar na een matige controlle voelde hij zich genoodzaakt de bal terug naar zijn keeper te spelen. Daarbij was hij vergeten dat er een Turkse goaltjesdief op het veld stond. Ali Akman werd in augustus nog verkozen tot Talent van de Maand, maar scoorde in september en oktober niet. Nu was hij achtergebleven rond de Groningen-doelman, waarna hij vrije doortocht had naar de goal om zijn derde van het seizoen binnen te werken.

Tavsan met derde van het seizoen
Na rust had de Turk opnieuw een groot aandeel in een doelpunt. Ten koste van Wessel Dammers versierde de spits een inworp op de Groningse helft. Die nam de aanvaller zelf en daarmee bracht hij Jonathan Okita in scoringspositie. De kersvers Congolees international schoot hard tegen Leeuwenburg, waarna Elayis Tavsan er als de kippen bij was om zijn derde Eredivisie-goal te maken in vier wedstrijden. Tussendoor scoorde de flankspeler ook nog twee keer in de beker tegen Capelle.

In de slotseconden werd het ook nog eens 3-0. Invaller Calvin Verdonk raasde aan de linkerflank en gaf de bal voor. Deze werd gemist door ploeggenoot Javier Vet, maar clubtopscorer Okita faalde niet en schoot zijn vierde van het seizoen binnen. Door de tweede overwinning op rij klimmen de rood-groen-zwarten tijdelijk naar plek zeven van de Eredivisie. FC Groningen moet op blijven letten, want de ploeg van Danny Buijs staat vijftiende met een punt meer dan Fortuna, dat nog twee duels tegoed heeft.