<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Issa Kallon (63')

Cambuur deelt in waterballet tik uit aan RKC

RKC heeft de zege in de TOTO KNVB Beker tegen Willem II geen passend vervolg kunnen geven in de Eredivisie. SC Cambuur was met 0-1 te sterk dankij matchwinner Issa Kallon, die het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Cambuur dacht al vroeg op voorsprong te komen in Waalwijk. Op het kletsnatte veld van het Mandemakers stadion gleed Dario van den Buijs de opgekomen Doke Schmidt onderuit in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd gestopt door RKC-doelman Etienne Vaessen, die naar dezelfde hoek door als waar Robin Maulun de bal naar toe stuurde. Een flinke opsteker voor de thuisploeg.

Het was een vermakelijk begin van een duel dat zich in een hoog tempo afspeelde. Cambuur, dat drie nederlagen op rij had moeten slikken, probeerde RKC overal op het veld onder druk te zetten. De ploeg van Joseph Oosting had moeite om daar onderuit te spelen, maar deelde hier en daar wel speldenprikjes uit, via Jens Odgaard onder andere. Maulun trachtte zijn misser recht te zetten met een afstandsschot, maar weer lag Vaessen in de weg.

De Waalwijkers claimden vlak voor het rustsignaal ook een strafscho toen Mees Hoedemakers als een soort tweede doelman fungeerde en de bal tegen zijn arm aan kreeg. De Cambuur-middenvelder had zijn armen keurig naast het lichaam. Er was voor scheidsrechter Edwin van de Graaf daarom geen aanleiding om de bal voor een tweede keer op de stip te leggen.

Het makkelijker voetballende Cambuur kwam in de 63ste minuut wél op voorsprong. De ingevallen Nick Doodeman leverde de bal op maat aan bij Kallon, die 'm alleen nog hoefde binnen te tikken: 0-1. Tien minuten later kreeg RKC de uitgelezen mogelijkheid om weer op gelijke hoogte komen, maar speelde pech de ploeg parten. De kopbal van Odgaard belandde namelijk op de lat.

RKC bleef geloven in een doelpunt, ging opportunistischer spelen, maar kwam niet het tot doelrijpe kansen. Het 'alles of niets' schalde door het stadion in de slotfase. Jammer genoeg bleef het voor de RKC-supporters bij niets, en kon het uitvak de eerste zege begroeten in vier wedstrijden.

Door de zege op RKC klimt Cambuur voorlopig naar de tiende plek. RKC, dat drie wedstrijden op een rij niet had verloren, staat nu veertiende.