<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mees Hilgers (5')

Twente eindelijk weer de baas in derby tegen Heracles

Dankzij een treffer van Mees Hilgers heeft FC Twente eindelijk weer de derby tegen Heracles Almelo in winst omgezet. Het doelpunt van Hilgers in de eerste helf bleek voldoende voor de zege: 0-1.

Na vijf minuten kon de Grolsch Veste al juichen. Uit de kluts werkte Hilgers de bal binnen. Twente nam het initiatief, maar creëerde weinig grote kansen op een ruimere voorsprong. Heracles kreeg wat meer lucht richting het rustsignaal. Een schot van Rai Vloet dwong Lars Unnerstall tot een fraaie redding.

In de tweede helft zocht Heracles nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Opnieuw was het Vloet die gevaarlijk werd met een doelpoging. Dit keer scheerde de bal voorlangs. Een opstootje waarbij Kaj Sierhuis, Michal Sadílek en Ricky van Wolfswinkel geel kregen liet de wedstrijd nog meer ontbranden.

Door de aanvallende intenties van de gasten kreeg Twente ruimte in de tegenaanval. Blaswich hield zijn ploeg in de 69ste op de been door een kopbal van Daan Rots uit het doel te ranselen. Diezelfde doelman leidde bijna de 2-0 van Twente in. Blaswich greep mis, maar Limnios verzuimde binnen te tikken.

Heracles probeerde met veel opportunisme nog de gelijkmaker te forceren, maar de Twente-verdediging bleef overeind en trok de drie punten over de streep waarna het feest losbarstte.