<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Dean Huiberts (79')
  • Mees Hoedemakers (23')
  • Robin Maulun (48')

Cambuur wint van hekkensluiter PEC en sluit aan bij subtop

SC Cambuur heeft de wedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-2 gewonnen. Cambuur was in de eerste helft heer en meester tegen PEC, maar in de tweede helft kwamen de Zwollenaren veel beter uit de kleedkamers en zorgden ze nog voor een spannende slotfase. Het kon alleen niet winnen van Cambuur. Door de overwinning klimt de ploeg uit Leeuwarden naar de achtste plek met achttien punten uit twaalf wedstrijden. PEC blijft hekkensluiter, zij hebben vier punten uit twaalf wedstrijden.

Dominant Cambuur in eerste helft

Vanaf het eerste fluitsignaal zat Cambuur beter in de wedstrijd dan PEC Zwolle. De ploeg van Henk de Jong was veel aan de bal en had de wedstrijd redelijk onder controle. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. De ploeg werd wel gevaarlijk uit afstandsschoten van bijvoorbeeld Doke Schmidt, maar daar bleef het bij. De openingstreffer kwam na 22 minuten dan ook uit een afstandsschot, en wat voor een. Issa Kallon had de bal tijdens een aanval van Cambuur wat ruzie met de bal, keek op en zag Mees Hoedemakers klaarstaan. Hoedemakers dacht geen moment na en schoot de bal heerlijk via de binnenkant van de paal achter Kostas Lamprou: 0-1.

Fraaie vrije trap genoeg voor zege

In de tweede helft had Zwolle door dat het de wedstrijd voetballend niet ging winnen. Het ging daarom veel meer spelen op strijd en dat werkte. Cambuur had minder controle dan in de eerste helft en had moeite met de druk van PEC. Wel kwamen ze, vrijwel uit het niks, op 0-2. Robin Maulan kreeg een vrije trap op zo'n 25 meter van de goal en krulde de bal, via Lamprou, in de goal. Een heerlijke vrije trap van Maulen, maar de bal leek nog wel enigszins houdbaar.

Een fikse domper dus voor PEC, dat juist weer in de wedstrijd zat. De ploeg van Art Langeler liet het echter niet bij zitten en ging gewoon door. Zwolle zette aan en kreeg na mogelijkheden via invaller Luka Adžić in de 79ste minuut eindelijk loon naar werken. Kenneth Paal had een goede actie in huis op de linkerflank en gaf de bal voor op de vogelvrije Dean Huiberts, die van dichtbij raak kopte.

Het publiek in Zwolle ging er massaal achter staan en PEC ging er vol voor in de zes minuten blessuretijd, maar ondanks een aantal hachelijke momenten voor de Cambuurse goal bleef het bij 1-2.