<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bart Vriends (17', 28')
  • Emanuel Emegha (79')

Sparta dankt hoekschoppen en Vriends na zege op onmachtig Willem II

Sparta heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met 0-3 gewonnen. Aangezien Willem II de wedstrijd als nummer zes van de Eredivisie begon en Sparta als nummer zeventien, is de overwinning verrassend te noemen. De cijfers en het spelbeeld waren echter duidelijk: Sparta was veel beter dan Willem II.

Specialiteit van het huis

In het begin van de eerste helft kon Willem II nog aardig mee met Sparta. De ploeg van Fred Grim speelt normaal erg verzorgd voetbal, maar was te vaak, te slordig. Hierdoor werd Willem II totaal niet gevaarlijk en bleef Sparta makkelijk overeind. Toen de Rotterdammers doorhadden dat er iets te halen was in Tilburg, gingen ze er vol voor en met succes.

Zo waren ze in de zeventiende minuut al gevaarlijk via Emanuel Emegha. De spits zette zelf een aanval op en schoot gevaarlijk richting de verre hoek. Willem II-doelman Timon Wellenreuther kon nog knap redding brengen, maar dat ging wel ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop viel de 0-1. Wellenreuther stond nog na te genieten van zijn redding en ging de mist in bij de voorzet van Bryan Smeets. Smeets kreeg de bal terug nadat de hoekschop was weggekopt en gooide de bal terug in de zestien, waar Vriends kon profiteren van de fout van Wellenreuther.

Elf minuten later was het weer Bart Vriends. De mandekker had tot de wedstrijd tegen Willem II zes doelpunten gemaakt in de Eredivisie, maar maakte vanavond twee doelpunten op een avond. Dit keer kon hij direct koppen uit een hoekschop.

Willem II blijft onmachtig

Fred Grim beende boos weg in de rust en wilde zijn team ongetwijfeld met een donderspeech terug op aarde brengen. Helaas voor hem mocht dit niet baten, want ook in de tweede helft was Willem II compleet onmachtig. Het voetbalde geen kans bij elkaar en Sparta bleef soeverein overeind. In de 79ste minuut werd het zelfs nog 0-3. Invaller Vito van Crooij gaf de bal voor, Wellenreuther ging weer in de fout en Emegha kopte raak.

Daar bleef het bij en dus boekt Sparta zijn tweede overwinning van het seizoen. Door de zege klimmen de Rotterdammers naar de zestiende plek. Willem II staat weer met beide benen op de grond en staat na de nederlaag op de negende plek.