<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ali Akman (53')
  • Joey Veerman (72')

N.E.C. en Heerenveen moeten genoegen nemen met punt

Pro Shots

Voor de tweede keer trad N.E.C. in het bijzondere decor aan waarbij de supporters zich hadden verzameld buiten de stadionmuren en daar binnen goed te horen waren. Vorige week leverde dat drie punten. De ploeg van Rogier Meijer begon goed aan de wedstrijd. Het Eredivisie-talent van de maand oktober, Elayis Tavsan was bedrijvig en bij vlagen moeilijk af te stoppen voor de Heerenveen-defensie. N.E.C. kreeg onder andere via Jordy Bruijn goede kansen om de score te openen, maar liet dat na. Er vielen zodoende geen goals te noteren in het eerste bedrijf.

Heerenveen kwam sterk uit de kleedkamer. In de 48ste minuut belandde een afstandspoging van Tibor Halilovic op de lat. Zo dicht bij waren de Friezen tot dan nog niet bij een doelpunt geweest. N.E.C-spits Akman, in de eerst helft onzichtbaar, strafte een slordigheid van Heerenveen genadeloos af. Het Turkse talent verschafte ruimte om uit te halen, door te kappen en vervolgens de bal in de benedenhoek te schieten. Op de Nijmeegse voorsprong na 53 minuten viel weinig af te dingen.

Met nog 20 minuten op de klok zette J. Veerman zijn ploeg weer naast N.E.C. De middenvelder kreeg de bal van Souffian El Karouani in de voeten geschoven en schoot beheerst binnen: 1-1. Een knal van Okita spatte in de absolute slotfase nog uiteen op de paal waardoor het 1-1 bleef.

Na drie nederlagen op een rij pakt Heerenveen eindelijk weer een punt, N.E.C. is na overwinningen op FC Twente en FC Groningen drie duels achtereen ongeslagen.