<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Nikolai Baden Frederiksen (7')
  • Riechedly Bazoer (45'+2')
  • Arthur Zagre (77')

Wonderlijke goal Bazoer helpt Vitesse aan zege op Utrecht

Pro Shots

Vitesse is door een 2-1 zege FC Utrecht op één punt genaderd. De Arnhemmers wonnen mede door een wonderlijke treffer van Riechedly Bazoer en moesten een tegendoelpunt incasseren door blunder van doelman Markus Schubert.

FC Utrecht kon niet beschikken over de verdedigers Mike van der Hoorn (hoofdblessure) en Mark van der Maarel (geschorst). Met de vervangers Benaissa Benamar en Hidde ter Avest maakte de Utrechtse afweer een rommelige indruk. Dat bleek al in de 7e minuut. Benamar reageerde niet op een slordig passje van Willem Janssen waarna Nikolai Frederiksen doelman Maarten Paes beheerst uitspeelde: 1-0.

Vlak voor de rust kwam het dominerende Vitesse op 2-0. Riechedly Bazoer scoorde met een boogbal, die waarschijnlijk als voorzet was bedoeld. Namens FC Utrecht was alleen Bart Ramselaar gevaarlijk met een schot, dat doelman Markus Schubert pareerde.

Kort na de rust moest de arbitrage het duel even stilleggen. Vanuit het uitvak werd brandend vuurwerk gegooid, dat onder meer op het veld terechtkwam.

FC Utrecht maakte zonder veel overtuiging jacht op eerherstel. Door een blunder van doelman Schubert, die een simpele voorzet van invaller Arthur Zagre knullig liet glippen, kwamen de bezoekers nog wel op 2-1. Daar bleef het bij, ook doordat Vitesse verzuimde de derde treffer te maken bij uitblinker Paes.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.