<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jorgen Strand Larsen (85')
  • Michiel Kramer (14')

Groningen pakt bij afscheidsduel Robben een punt door pretbederver Kramer

Sportief gezien was er weinig te genieten bij het afscheidsduel van Arjen Robben. Tussen 'zijn' FC Groningen en RKC Waalwijk bleek Michiel Kramer de grootste spelbreker bij de Waalwijkers. Invaller Jørgen Strand Larsen zorgde in de slotfase voor een punt voor de Groningers.

Het duel was veertien minuten oud toen Sassuolo-huurling Jens Odgaard kon opendraaien en Kramer in de diepte weg kon sturen. De spits had heel weinig tijd en moeite nodig om vanaf de rechterkant van de zestien de bal in de verre hoek te schieten: 0-1. Met vier van zijn laatste vijf goals zette de Rotterdammer RKC op voorsprong.

Vaessen sta-in-de-weg
FC Groningen was - zoals wel vaker dit seizoen - inspiratieloos. Pas in de 45ste minuut viel er een doelpoging te noteren. Bart van Hintum kon uithalen, maar Etienne Vaessen kon keren met zijn voeten. Danny Buijs leek zijn manschappen in de rust in ieder geval goed op te broek te hebben gegeven, want meteen na rust kreeg Tomas Suslov een goede mogelijkheid om te scoren. Opnieuw redde Vaessen goed.

De RKC-keeper werd de grootste sta-in-de-weg voor de Groningers. Op inzetten van Michael de Leeuw, Neraysho Kasanwirjo en Paulos Abraham had de doelman een prima antwoord. Verder verdedigden de Brabanders goed en waren de mogelijkheden voor Groningen ook niet levensgroot. Zelf kwam de ploeg van Joseph Oosting af en toe tot gevaar in de counter via Lennerd Daneels of Saïd Bakari, maar de score uitbreiden deed het niet.

Verlossing in slotfase
Uiteindelijk was het uitblijven van de 0-2 de reden dat de ploeg van Buijs alsnog een punt overhield aan het duel. Suslov jaagde in de 86ste minuut goed door, waarna aanvoerder Mo El Hankouri kon uithalen op rechts. Zijn schot werd door Jørgen Strand Larsen vlak voor doel van richting veranderd, waarna Vaessen kansloos was op zijn inzet.

Beide ploegen schieten weinig op met een punt, want allebei de ploegen komen op elf punten uit twaalf wedstrijden. Nét genoeg voor een plek boven de degradatiezone.