<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • André Ramalho (76' OG)
  • Ritsu Doan (37')
  • Bruma (54', 85')
  • Ibrahim Sangaré (72')

PSV heeft weinig moeite met Fortuna en pakt koppositie

PSV heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 1-4 gewonnen. De Eindhovenaren hadden in Sittard ondanks de vele blessures weinig moeite met Fortuna. Door de overwinning staat PSV in ieder geval tot zondagavond aan kop van de Eredivisie. PSV heeft na twaalf speelronden 27 punten. Ajax komt bij winst op Go Ahead Eagles op 29 punten.

Blessuregolf

De komende periode zonder voetbal komt PSV niet slecht uit. Jordan Teze greep zondag na een kwartier spelen naar zijn hamstring en voegde zich bij de toch al lange lijst met geblesseerden. Noni Madueke en Cody Gakpo staan al enige tijd aan de kant. Donderdag, in het uitduel met AS Monaco (0-0), voegde zich daar met Yorbe Vertessen een derde aanvaller bij. PSV kan de komende paar weken ook goed gebruiken om te kijken waar die blessures vandaan komen, want van toeval lijkt al even geen sprake meer. De concurrenten spelen net zoveel wedstrijden, maar hebben veel minder problemen.

Naast Vertessen viel donderdag ook Carlos Vinícius uit. De Braziliaan bleek fit genoeg om te starten en vormde samen met Eran Zahavi de voorhoede. Vanwege de afwezigheid van Gakpo, Madueke en Vertessen waren er basisplaatsen voor onder anderen Mauro Júnior en Érick Gutiérrez. Aanvoerder Marco van Ginkel startte net als Monaco op de bank en Mario Götze was na ziekte ook nog niet fit genoeg om te beginnen.

Wissels zijn belangrijk voor Schmidt

PSV had duidelijk de overhand, maar wist lange tijd weinig te creëren tegen Fortuna. Tegen het einde van de eerste helft brak Ritsu Doan de score open. De Japanner, in het veld gekomen voor Teze, draaide goed weg en kon daarna na een pass van Eran Zahavi de bal van dichtbij in het doel schieten: 0-1.

Fortuna was niet bij machte het PSV moeilijk te maken en verdedigde slecht. Na een lange pass van achteruit kon Bruma, in de rust ingevallen voor Philipp Mwene, in de 54e minuut simpel de tweede treffer maken.

PSV liep daarna via Ibrahim Sangaré nog verder uit. Fortuna kwam dankzij een eigen doelpunt van André Ramalho nog even terug, maar ook daarna was van spanning geen sprake. Bruma bepaalde de eindstand op 1-4.

In dit aritkel is gebruik gemaakt van informatie van het ANP.