<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bryan Linssen (6', 31')
  • Luis Sinisterra (9')
  • Guus Til (35')

Feyenoord voor rust al klaar met PEC van debuterende Schreuder

Feyenoord heeft thuis een nieuwe tik uitgedeeld aan PEC Zwolle, waar Dick Schreuder op de bank debuteerde na het vertrek van Art Langeler. De hekkensluiter van de Eredivisie moest zonder overmatige inspanning van de Rotterdammers voor rust al vier treffers incasseren. Feyenoord boekte de vierde overwinning op rij en houdt het gat met koploper PSV twee punten.

Effectief Feyenoord

Trainer Arne Slot kon 'gewoon' over Justin Bijlow beschikken. De doelman ontbrak bij het beslissende duel van Oranje in de WK-kwalificatie omdat hij niet fit genoeg was. Alireza Jahanbakhsh moest wederom genoegen nemen met een plek op de Rotterdamse bank.

'Mister 92e minuut' Cyriel Dessers was zondag niet nodig, want Feyenoord ging in de openingsfase heel effectief met de kansen om, al hielp Zwolle vaak een handje mee. Mustafa Saymak leidde knullig balverlies op het middenveld, waarna Orkun Kökcü Bryan Linssen diepstuurde. De voorkeursspits punterde in de korte hoek binnen.

Topscorers op dreef

Een paar minuten later verschalkte Luis Sinisterra op een simpele manier Rav van den Berg en vervolgens keeper Kostas Lamprou. Zo stond PEC, bij wie aanvoerder Bram van Polen met een blessure ontbrak, na 10 minuten al met 2-0 achter.

Zwolle had reden tot klagen toen Saymak weg was en naar de grond werd geduwd. Het bleef onbestraft. Linssen sloeg in een onschuldig duel de voortanden uit de mond van Yuta Nakayama en daarna ook de hoop uit de formatie van Schreuder. Hij tikte binnen op aangeven van Sinisterra en was voor eventjes topscorer van de Eredivisie, maar Guus Til maakte in de schiettent eveneens zijn achtste van het seizoen: 4-0. De tweede hoofdwond aan de kant van de bezoekers was voor Dean Huiberts na een botsing met Gernot Trauner.

Tempo omlaag

Na rust hoefde Feyenoord niet meer. Het tempo ging omlaag en de kansen waren schaarser. PEC had er geen vertrouwen meer in. Met het oog op de Conference League wisselde Slot een aantal sterkhouders, maar invallers Jahanbaksh, Dessers en Reiss Nelson brachten geen hernieuwde energie. Dessers scoorde bijna wéér in de blessuretijd, maar Lamprou lag in de weg.

Feyenoord nestelt zich vlak achter PSV op de ranglijst en doet tot dusver prima mee in de titelstrijd. PEC ziet de problemen groeien. In 13 wedstrijden werden pas vier punten bij elkaar gesprokkeld.

Donderdag komt Feyenoord alweer in actie voor de Conference League.
Slavia Praag - Feyenoord is vanaf 18:45 uur LIVE te zien op ESPN 2.