<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Vito van Crooij (39')
  • Jens Odgaard (27')

Sparta en RKC delen de punten in ware degradatiekraker

Sparta Rotterdam heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gelijk gespeeld. De wedstrijd in de Eredivisie eindigde in 1-1 op een leeg Kasteel.

Sparta en RKC begonnen de laatste speelronde van dit kalenderjaar als de nummers zeventien en vijftien van de Eredivisie. Een ware degradatiekraker in Rotterdam. De Spartanen traden donderdagavond in een gewijzigde basisopstelling aan. Mario Engels en Vito van Crooij stonden in de basis, wat ten koste ging van Emanuel Emegha en Lennart Thy. RKC wijzigde de formatie op drie posities ten opzichte van de laatste wedstrijd. Kramer, Adewoye en Mulder keerde terug in de basis, wat ten koste ging van Stokkers, Touba en Azhil.

Veel slordigheden
De eerste helft was van een zeer matig niveau. Beide ploegen probeerde de rijen gesloten te houden en waren erg slordig aan de bal. Het onzorgvuldige spel leidde af en toe tot mogelijkheden, echt grote kansen waren er niet. In de 27e minuut was het raak, ontstaan uit een enorme blunder van de ervaren Tommie Beugelsdijk. De Hagenees ging gruwelijk in de fout door een bal zomaar in de voeten van RKC-aanvaller Jens Odgaard te spelen. Voor de 22-jarige Deen was het een koud kunstje om de bal langs doelman Okoye te schuiven. Het was voor Odgaard alweer zijn zevende treffer van het seizoen.

Na 39 minuten maakte Sparta de gelijkmaker. Auassar bracht een hoekschop van Mijnans terug voor het doel en Van Crooij was er snel bij om af te werken. Het spelbeeld bleef hetzelfde en dus gingen we met een gelijke stand de rust in, 1-1.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft
Na de pauze maakten beide ploegen een vrij machteloze indruk. Sparta ging zonder overtuiging en tempo op jacht naar de derde competitiezege. RKC bleef zonder grote problemen overeind, maar kon in aanvallend opzicht evenmin veel afdwingen. Ook oud-Spartaan Michiel Kramer kon het verschil niet maken namens RKC. Hij vervulde op 23 oktober in de thuiswedstrijd tegen de Rotterdammers met het enige doelpunt in de voorlaatste minuut nog wel een hoofdrol (1-0).