<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Ulrik Jenssen (89')
  • Magnus Mattsson (38')

Doelpunt Mattsson vergroot de zorgen bij Willem II

Soccrates

N.E.C. heeft de Willem II-reeks zonder overwinning met nog een wedstrijd verlengd. De Nijmegenaren kwamen voor rust op voorsprong en na rust bleek de thuisploeg opnieuw tandeloos: 0-1.

Na een wat tamme eerste helft duurde het tot de 38ste minuut voordat het duel werd opengebroken. Calvin Verdonk gaf de bal mee aan Jordy Bruijn, die met een steekpass een ruimte bediende die er helemaal niet lag. De Deen Magnus Mattsson kon daardoor van dichtbij makkelijk binnen prikken in de korte hoek en toonde daarmee aan dat hij ook tegen 'de kleintjes' kan scoren na eerdere goals tegen Feyenoord en PSV: 0-1.

N.E.C. gaf Willem II na rust het initiatief, maar erg veel deden de Tricolores daarmee niet. Nauwelijks moet oud-Willem II'er Mattijs Branderhorst in actie komen. Zijn collega aan de andere kant moest een keer echt ingrijpen, toen Dirk Proper uit het niets dwars de de Tilburgse defensie dartelde en de Duitse keeper vond op weg naar een doelpunt. Willem II sloot de wedstrijd ook nog eens af met tien man. Ulrik Yttergård Jenssen vergreep zich in de 89ste minuut aan de doorgebroken Elayis Tavsan en kon eerder gaan douchen. De zesde rode kaart van de Tilburgers dit seizoen.

Door de zege van N.E.C. en de verliespartij van sc Heerenveen sluiten de Nijmegenaren het kalenderjaar af als nummer negen van de Eredivisie. Willem II staat nog maar vijf punten boven de streep, nadat het in september nog op de tweede plaats bivakkeerde.