<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mimoun Mahi (90'+5')
  • Ricky van Wolfswinkel (17')
  • Michal Sadílek (51')

Utrecht krijgt loon naar werken met zwaarbevochten punt tegen Twente

Een doelpunt van Mimoun Mahi in de 95ste minuut heeft FC Utrecht een punt opgeleverd in het duel met FC Twente: 1-1. Een verdiend punt op basis van de vechtlust die de thuisploeg liet zien na een vroege achterstand.

Utrecht de bal en Twente het doelpunt, zo laat de eerste helft in De Galgenwaard zich het beste omschrijven. De ploeg van René Hake wist het grote veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten en hielp FC Twente in het zadel. In de 17e minuut kwamen de Tukkers uit het niets op voorsprong.

Mr. 1-0 zorgt voor Twentse voorsprong

Ricky van Wolfswinkel strafte gestuntel in de Utrecht-defensie genadeloos af. De spits ontfutselde Mike van der Hoorn de bal, omspeelde Maarten Paes en trapte al vallend de 0-1 binnen. Het was voor Van Wolfsinkel de zesde keer dat hij dit seizoen de openingstreffer maakte. Het vaakst van alle Eredivisie-spelers.

Het spelbeeld bleef onveranderd na de Twentse voorsprong. Twente werd nóg verder teruggedrukt op eigen helft, maar kwam schadeloos het eerste bedrijf door, omdat Utrecht niet doortastend genoeg was in de eindfase.

10 man Twente moet uiteindelijk het hoofd buigen

Kort na rust kwam Twente met tien man te staan. Sadílek plantte zijn elleboog in het gezicht van Tasos Douvakis en kon inrukken. Het ondertal sterkte Twente om de defensieve teugels nog wat strakker aan te trekken. Het creëren van een kans luisterde nóg nauwer en Utrecht mistte het vernuft om iemand in stelling te brengen.

Met meer opportunisme hoopte Hake nog een punt uit het vuur te slepen. Lars Unnerstall werd getest door Mimoun Mahi, die het vanuit de tweede lijn probeerde. Er kwamen maar liefst acht minuten blessuretijd bij en die kwamen voor de thuisploeg erg gelegen. Mahi sleepte een zwaarbevochten punt uit het vuur door in de 95ste minuut op aangeven van Othmane Boussaid de 1-1 binnen te koppen.