<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Thomas van den Belt (25', 78')

Van den Belt schiet hekkensluiter PEC langs kwakkelend Willem II

Hekkensluiter PEC Zwolle heeft bij de herstart van de Eredivisie gewonnen van Willem II. Met zijn eerste twee competitiedoelpunten hielp middenvelder Thomas van den Belt zijn club aan de 3 punten. Het was voor PEC de tweede overwinning van dit seizoen en de eerste onder trainer Dick Schreuder.

Op volle sterkte was PEC vanwege meerdere coronabesmettingen zeker niet. De club had de KNVB ook gevraagd om de wedstrijd uit te stellen, maar zonder resultaat. Toch had iedereen van de basiself en de invallers Eredivisie-ervaring. "Het valt ook wel mee, ja", zei Schreuder voor de aftrap. Volgens hem was het probleem behalve de vele besmettingen ook dat een aantal spelers pas net weer was begonnen met trainen.

Van den Belt (20) opende na nog geen half uur spelen de score uit een voorzet van aanvoerder Bram van Polen. PEC kwam in de eerste helft tot verschillende kansen, maar wist de voorsprong niet uit te breiden. In de tweede helft waren er minder mogelijkheden. In de 78e minuut maakte Van den Belt zijn tweede treffer, waarmee hij de wedstrijd besliste.

PEC blijft ondanks de overwinning onderaan staan in de Eredivisie, met nu 9 punten. Wel is het gat met Fortuna Sittard, de nummer 17 van de ranglijst, verkleind tot 4 punten. Willem II staat veertiende met 18 punten.