<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen

N.E.C. en Heracles in evenwicht bij rentree Vloet

Heracles Almelo moet nog altijd wachten op de eerste uitoverwinning dit seizoen. Op bezoek bij N.E.C. kwamen de Heraclieden niet tot scoren tegen een net zo tandeloos N.E.C. Opvallend moment was de invalbeurt van Rai Vloet, die voor het eerst sinds november weer tot de wedstrijdselectie behoorde.

Vloet raakte in november betrokken bij een ongeluk waarbij een 4-jarig jongetje om het leven kwam. Sindsdien behoorde hij niet meer tot het keurkorps van Wormuth. “Zijn prestatie op de training”, zo luidde Wormuths verklaring om Vloet op te nemen in zijn selectie. Vloet begon op de bank tegen N.E.C. De afwezigheid van de niet-fitte Kaj Sierhuis maakte dat Sinan Bakış in de punt van de aanval startte.

N.E.C.-trainer Rogier Meijer voerde geen enkele wijziging door ten opzichte van het elftal dat tegen Willem II binnen de lijnen kwam. Edgar Barreto was niet beschikbaar wegens een blessure, Souffian El Karouani neemt met Marokko deel aan de Afrika Cup. Voor Heracles diende zich tegen N.E.C. weer een mogelijkheid aan om van de nul af te komen. De Heraclieden wisten namelijk nog geen enkele keer op vreemde bodem te winnen dit seizoen.

Schoofs raakt de paal

De gasten werden voor het eerst gevaarlijk via Lucas Schoofs. In de 4e minuut raakte een poging van de middenvelder de paal. Het bleek geen voorbode voor het restant van het eerste bedrijf. Heracles mocht het spel maken, maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in scoringskansen. Het gevaar voor het doel van Heracles-doelman Janis Blaswich, bleef beperkt tot een uithaal van Tavsan die rakelings aan de verkeerde kant van de paal belandde.

Wormuth brengt Vloet

Heracles begon furieus aan de tweede helft. Bakis had de openingstreffer op zijn schoen, maar Branderhorst keerde zijn inzet. De wedstrijd ontbrandde met mogelijkheden aan beide kanten. Niet veel later na de kans van Bakis schoot Calvin Verdonk gevaarlijk voorlangs. Op ongeveer dezelfde plek draaide Magnus Mattsson goed weg bij zijn directe tegenstander. Zijn schot zoefde eveneens voor het doel van Blaswich langs.

Om een doorbraak te forceren bracht Wormuth na een uur spelen de veelbesproken Vloet in voor Bakis. Het inbrengen van de clubtopscorer bracht niet het gewenste effect. Beide ploegen bleven tandeloos en creëerden nauwelijks iets in het laatste deel van de wedstrijd. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit met de brilstand op het bord.