<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Orkun Kökcü (4')
  • Alireza Jahanbakhsh (11')
  • Guus Til (50', 70')

Feyenoord heeft geen enkele moeite met stadsgenoot Sparta en wint derby

Feyenoord heeft de stadsderby van Rotterdam met 4-0 gewonnen. In de eigen Kuip had de ploeg van Arne Slot geen enkele moeite met Sparta. De doelpunten werden gemaakt door Orkun Kokcü, Alireza Jahanbakhsh en twee keer Guus Til. Door de zege staat Feyenoord nog maar een punt achter op nummer twee PSV. Sparta staat zeventiende, het heeft een punt meer dan PEC Zwolle.

Arne Slot kon in de derby tegen Sparta weer beschikken over Luis Sinisterra. De Colombiaan had een blessure aan zijn knie, maar is weer volledig fit. Hij begon dan ook in de basis bij Feyenoord in de wedstrijd. Wat verder opviel is dat de winteraankopen, op Philippe Sandler na, op de bank begonnen . Patrik Wålemark, Jorrit Hendrix en Cole Bassett namen plaats op de reservebank. Reiss Nelson testte positief voor Corona en was er niet bij.

Henk Fraser, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij Sparta, konweer beschikken over Okoye, hij keerde terug van de Afrika Cup. Aankopen Durmisi en Verschueren debuteerden meteen met een basisplaats.

Feyenoord veel sterker

Vanaf het begin werd het al snel duidelijk dat Feyenoord een maatje te groot was in de burenruzie. Kokcü maakte er 1-0 van, doormiddel van een schot dat van richting werd veranderd. Jahanbakhsh maakte er na elf minuten ook nog 2-0 van. De vroege voorsprong betekende dat wedstrijd eigenlijk al na elf minuten al gespeeld was.

In de tweede helft had Guus Til er nog wel even zin in. De middenvelder maakte zijn twaalfde en dertiende treffer van het seizoen. Hij is daarmee topscorer van de Eredivisie. Wålemark en Hendrix maakte in de tweede helft ook nog hun debuut bij Feyenoord.