<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jorgen Strand Larsen (4', 69')
  • Giannis-Fivos Botos (60')

Strand Larsen trakteert Groningen tegen Go Ahead Eagles op overwinning

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Eredivisie weten af te rekenen met Go Ahead Eagles. In de Euroborg won de thuisploeg met 2-1 dankzij twee treffers van de jarige uitblinker Jørgen Strand Larsen.

De fans waren ook in Groningen weer terug in het stadion en ze konden al snel juichen, want na vier minuten was het al raak. Strand Larsen was het eindstation van een mooie Groningse aanval en tekende zo voor zijn achtste goal van het seizoen. Verder ontliepen de teams elkaar niet veel in de eerste helft. Ze kwamen allebei ook niet meer tot scoren, waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na rust waren het de bezoekers die als eerst toesloegen. Giannis-Fivos Botos kopte Go Ahead Eagles in de zestigste minuut knap op gelijke hoogte. Niet veel later dacht Groningen alweer langszij te komen door een vrije trap van Laros Duarte, maar deze spatte uiteen op de paal. Toch lukte het de thuisploeg om weer op voorsprong te komen en weer dankzij Strand Larsen.

Het is voor het eerst dit seizoen dat de spits twee keer in één wedstrijd scoort. Zijn totaal staat nu op negen, maar belangrijker nog: Groningen wint dus met 2-1 en komt zo bovenaan te staan in het rechterrijtje. Go Ahead Eagles moet het vooralsnog met een dertiende plek doen.