<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Robin Maulun (9' PEN)
  • Kostas Lamprou (43' OG)
  • David Sambissa (78')
  • Oussama Darfalou (3')
  • Mees De Wit (6')
  • Daishawn Redan (56')
  • Bram van Polen (66')

PEC Zwolle wint in Leeuwarden en verlaat laatste plek

Op voorhand was het al een duel op naar uit te kijken: PEC Zwolle op bezoek bij SC Cambuur en in werkelijkheid viel het ook allesbehalve tegen. Al binnen negen minuten stonden er drie doelpunten op het scorebord. PEC Zwolle staat weliswaar onderaan, maar in 2022 is nog niet verloren. De ploeg van Dick Schreuder vloog vanavond uit de startblokken. Al in de derde minuut was het Oussama Darfalou die de 0-1 in het doel kon schuiven na slecht verdedigen bij de thuisploeg. Nog geen drie minuten later was het Mees de Wit die na een prachtige kapbeweging de 0-2 achter Lamprou schoot.

Ongekende weelde dus, maar lang konden de Zwollenaren niet van de riante voorsprong genieten: Na een goede steekpass dribbelde Kallon het zestienmetergebied in en werd met een lompe actie van Van der Werff neergehaald. Een strafschop volgde en Robin Maulun kon dit buitenkansje benutten: 1-2 terwijl de tiende minuut niet eens was bereikt.

Blunder
Ook in het tweede deel van de eerste helft was er nog voldoende te beleven, ondanks dat doelpunten lang uitbleven. In de 43ste minuut kwam SC Cambuur nog langszij door een enorme blunder van keeper Lamprou. Iets wat tussen een schot en een voorzet inzat van Kallon rommelde Lamprou zelf zijn eigen doel in.

Ontketend PEC Zwolle In de tweede helft heeft PEC Zwolle ook niet lang nodig om tot scoren te komen. Daishawn Redan weet met een goed schot doelman Sonny Stevens te verschalken. De ploeg van Pascal Bosschaart en Henk de Jong kwam er vervolgens niet meer een te pas. Uit een vrije trap weet Bram van Polen de 2-4 binnen te schieten en niet veel denken de Zwollenaren zelfs op 2-5 te komen door een prachtig schot van Redan. De VAR beslist echter dat hij dat schot uit buitenspelpositie loste.

Slotfase
Een spannende slotfase volgt, maar PEC Zwolle weet in de tweede helft wel de voorsprong over de streep te trekken. Weliswaar met veel pijn en moeite. Scheidsrechter Oostrom werd door de VAR naar de kant geroepen om een gegeven strafschop vanwege hands nogmaals te bekijken. Na het zien van de beelden besloot hij deze beslissing terug te draaien. Ook in de blessuretijd van tien minuten weten de Leeuwarders niet tot scoren te komen, ondanks grote kansen.

PEC Zwolle verlaat door deze overwinning in ieder geval voor een dag de laatste plaats. SC Cambuur weet dit kalenderjaar maar niet te winnen en ziet door dit verlies ploegen dichterbij plek acht komen.