<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Kaj Sierhuis (82')

Sierhuis schiet Heracles Almelo langs FC Utrecht

Sierhuis weet in de 82ste minuut Heracles Almelo langs de Utrechters te schieten. In een wedstrijd waarin de grootste kansen na rust werden gecreëerd was Heracles Almelo het team dat de meeste aanspraak op de overwinning maakte. Vlak voor tijd raakte de spits geblesseerd en op het eerste oog zag het er vrij ernstig uit.

Eerste helft
In de eerste helft lukte het de ploegen maar niet om tot grote kansen te komen. De thuisploeg was iets dreigender, maar het lukte de mannen van trainer Frank Wormuth niet om keeper Fabian de Keijzer te passeren.

In de vierde minuut zag de doelman van FC Utrecht het eerste gevaar voor zijn doel ontstaan. Middenvelder Orestis Kiomourtzoglou gaf de bal af aan Nikolai Laursen, maar Mike van der Hoorn wist de bal weg te werken.

Gevaar
Spits voor de Almeloërs Kaj Sierhuis was voor rust tweemaal gevaar te stichten. Toch lukte ook hem het niet om het De Keijzer heel lastig te maken. Een goed afstandsschot wist te keeper tot hoekschop te verwerken en tien minuten later werd de spits uit zo’n zelfde hoekschop gevaarlijk, maar de bal ging over.

Na rust werd de ploeg van René Hake pas voor het eerst gevaarlijk. Djevencio van der Kust raakt met een goed schot de lat en even later kan Mark van der Maarel vrij afvuren op Janis Blaswich. Hij maakt het de doelman echter niet lastig door over te schieten.

Tweede helft
De wedstrijd was in de tweede helft een stuk levender en leverde meer van zulke grote kansen op. FC Utrecht lukte het nu wel om meermaals dichtbij een openingstreffer te zijn, maar ook Heracles Almelo was verschillende malen dichtbij. Het lukte spitsen Henk Veerman en Kaj Sierhuis alleen niet om de kansen tot doelpunt te verwerken.

Pas in de 82ste minuut werd de ban gebroken. Na een goede voorzet kon Kaj Sierhuis de bal goed aannemen en schoot rustig de bal in de linkeronderhoek. Een zeer belangrijk doelpunt van de spits die op huurbasis overkwam van het Franse Stade de Reims.

Ranglijst
Door deze overwinning van Heracles Almelo krijgt de ploeg van Wormuth wat lucht op de ranglijst. FC Utrecht laat daarentegen een kans liggen om in de buurt bij de top 4 te komen.