<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Luca de la Torre (19')
  • Sinan Bakıs (55')

Blunder Lamprou wordt PEC fataal tegen Heracles Almelo

Pro Shots

Heracles Almelo heeft drie hele belangrijke punten bijgeschreven in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. In het eigen Erve Asito stadion won het met 2-0 van hekkensluiter PEC Zwolle. Door een blunder van PEC-doelman Kostas Lamprou werd de score geopend door Luca de la Torre. Sinan Bakis maakte in de tweede helft het tweede doelpunt. Daarmee komt er een eind aan de ongeslagen status van PEC in 2022 in de competitie en klimt Heracles naar de elfde plek.

Heracles Almelo begint goed aan de wedstrijd. De bal is voor de Heraclieden en er worden wat kansen gecreëerd. In de negentiende minuut komt de thuisploeg meer dan verdiend op een 1-0 voorsprong. Anas Ouahim vecht een duel uit met centrale verdediger Yuta Nakayama ongeveer 25 meter van het Zwolsche doel. Waar de Japanner te lang treuzelt om de bal terug te spelen naar zijn keeper, gaat die op zijn beurt ook in de fout. Lamprou schat de situatie volledig verkeerd in en komt ver uit zijn doel, maar kan niet bij de bal komen. Ouahim legt de bal opzij waardoor Luca de la Torre voor een leeg doel zijn eerste Eredivisie-treffer van dit seizoen kan maken.

Frank Wormuth heeft zijn handen een aantal keer op elkaar voor de manier waarop zijn ploeg speelt in de eerste helft. De zwart-witten komen tot elf kansen, terwijl PEC komt niet verder komt dan een aantal standaard situaties, die weinig opleveren. Toch zoeken beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 ruststand.

Na tien minuten in de tweede helft verdubbeld Heracles via Sinan Bakis de voorsprong. Na een klutssituatie kan de spits- die bij afwezigheid van Kaj Sierhuis de voorkeur krijgt boven Adrian Szöke- tussen zes Zwollenaren uithalen. Met een lichte touché verandert de bal een klein beetje van richting waardoor Lamprou kansloos is. Ondanks twee aanvallende wissels van Dick Schreuder blijft een slotoffensief uit en komen ze niet verder dan twee schoten op doel.

In de 75e valt publiekslieveling Samuel Armenteros in bij de Heraclieden. De Zweedse aanvaller begint aan zijn derde termijn bij de club uit Almelo en wordt onder luid gejuich ontvangen.

Door de overwinning van Heracles stijgen ze naar de elfde plek in de Eredivisie. De drie punten zorgen voor wat extra lucht voor de Almeloërs. Het heeft nu 26 punten en staan nu op zeven punten van nummer zestien Fortuna Sittard. Zij komen later vanavond nog in actie tegen SC Cambuur. Zwolle blijft op de laatste plaats met zeventien punten, even veel als Sparta Rotterdam dat morgen in eigen huis PSV ontvangt.