<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Jesper Karlsson (19' PEN, 30' PEN)
  • Lutsharel Geertruida (52')

Karlsson schiet AZ langs Feyenoord, verschil nog maar 3 punten

AZ heeft Feyenoord bij de terugkeer van trainer Arne Slot in Alkmaar met 2-1 verslagen. AZ scoorde twee keer uit een penalty en vooral over de aanleiding van de tweede strafschop zal het nog wel eventjes gaan. Door de overwinning van AZ is het verschil op de ranglijst nog maar drie punten.

Bij Feyenoord twee wijzigingen: Jens Toornstra stond rechtsbuiten in plaats van de gepasseerde Alireza Jahanbakhsh, Jorrit Hendrix speelde in plaats van de geschorste Fredrik Aursnes. Voor Hendrix was het geen succesvolle eerste helft. In de openingsfase raakte hij teamgenoot Gernot Trauner vol in zijn gezicht met zijn noppen. Tot overmaat van ramp beging hij na ruim een kwartier een ietwat domme overtreding op Dani de Wit in het strafschopgebied. Jesper Karlsson benutte het buitenkansje: 1-0.

Na een klein half uur wees Dennis Higler weer na de stip. Tyrell Malacia gaf Yukinari Sugawara een heel licht duwtje, wat de scheidsrechter genoeg reden vond voor een strafschop. De VAR greep niet in, waardoor Karlsson weer vanaf elf meter mocht aanleggen. De linksbuiten koos nu de andere hoek: 2-0. Het leek voor rust ook nog 3-0 te worden, maar de treffer van Dani de Wit werd afgekeurd vanwege buitenspel. AZ was veel sterker in de eerste helft, waardoor de 2-0 ruststand terecht was.

In de tweede helft kwam Feyenoord beter voor de dag, wat ook resulteerde in de 2-1 van Lutsharel Geertruida. De verdediger profiteerde van geschutter van AZ-doelman Peter Vindahl Jensen, die twee keer misgrabbelde. Beide ploegen kregen nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer in Alkmaar. AZ blijft voor de achttiende keer op rij ongeslagen, de laatste nederlaag dateert van 7 november toen er in De Kuip met 1-0 werd verloren van Feyenoord na een late treffer van Cyriel Dessers.