<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Mitchell Paulissen (11')
  • Jonathan Okita (2')
  • Javier Vet (78')

Wereldgoal Vet hoogtepunt in duel der middenmoters

N.E.C. heeft de uitwedstrijd bij Cambuur met 1-2 gewonnen. In Leeuwarden kwam N.E.C. al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Jonathan Okita, maar zag negen minuten later dat Mitchell Paulissen de gelijkmaker binnen schoot. De wedstrijd werd uiteindelijk in het voordeel van N.E.C. beslist door een schitterende goal van Javier Vet.

Flitsend begin

Het begin in het Cambuur stadion was veelbelovend. Jonathan Okita kon in de tweede minuut al profiteren van defensief geschutter bij Cambuur. De aanvaller kreeg de bal na een carambole voor zijn voeten en schoot hard binnen: 0-1.

Negen minuten later was het ook meteen 1-1, Mitchell Paulissen stond helemaal vrij op de zestien van N.E.C. hij werd aangespeeld door Patrick Joosten en schoot, ondanks een matige aanname, raak.

Rommelige wedstrijd

Hierna werd de wedstrijd erg rommelig. Beide ploegen konden geen enkele kans bij elkaar voetballen en het duel leek af te stevenen op een gelijkspel. Javier Vet vond het in de 77ste minuut welletjes. De invaller nam de bal iets over de middenlijn aan, dribbelde een stuk en besloot maar eens uit te halen. De bal vloog vervolgens kiezelhard in de bovenhoek achter de kansloze Cambuur-goalie Pieter Bos.

Het bleek de beslissing te zijn van de wedstrijd. Door de zege klimt N.E.C. naar de negende plek, Cambuur staat nu elfde.

Bij Cambuur zat interim-trainer Dennis Haar overigens voor het eerst op de bank. Hij vervangt tot het einde van dit seizoen Henk de Jong, die om gezondheidsredenen voorlopig niet kan werken.