<
>
2021-22 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Philippe Rommens (90'+3')

Donkere wolken pakken zich samen boven Zwolle na wereldgoal Rommens

De IJsselderby was opnieuw geen doelpuntenfestijn en PEC Zwolle was met de 0-1 uitslag de grote verliezer. De ploeg van Dick Schreuder is met 20 punten uit 28 duels op weg naar een ticket voor de Keuken Kampioen Divisie, waar het 10 jaar geleden uit ontsnapte. Philippe Rommens was goud waard voor Go Ahead Eagles. Niet alleen schoot hij de ploeg uit Deventer naar de tweede winst op PEC van het seizoen, handhaving komt daarnaast heel dichtbij.

In het MAC³PARK stadion was het een vermakelijke eerste helft, met kansen voor beide ploegen. Vooraf was al bekend dat zowel Kees van Wonderen als Dick Schreuder staat voor pressingsvoetbal, waarbij er collectief druk naar voren wordt gezet. Dat bleek ook in de eerste fase van de wedstrijd. Het eerste kwartier was het beste gedeelte van de eerste helft. Isac Lidberg Kreeg de eerste mogelijkheid om te scoren, maar schoot recht op Kostas Lamprou. De Griekse keeper had minuten later ook een antwoord op de grootste kans van de eerste helft van Ogechika Heil.

Namens PEC Zwolle was Djavan Anderson het dichtst bij een treffer. Zijn schot belandde na 9 minuten op de lat. Ook Daishawn Redan kreeg kansen om Andries Noppert te testen, maar was ook niet trefzeker. Vervolgens zakte de wedstrijd een beetje in. Go Ahead won over het algemeen meer duels, maar was slordig in de passing. Zwolle was in de omschakeling af en toe dreigend, zonder daarbij grote kansen af te dwingen.

Het PEC-publiek heeft de laatste tijd een niet al te beste reputatie als het aankomt om wedstrijden verstoren en dat gebeurde in de derby ook na 60 minuten toen verschillende blauwe rookbommen het toneel tot een rookwolk camoufleerden. Nadat het duel een aantal minuten stil lag, kreeg Redan meteen de grootste kans van de tweede helft, maar de Hertha-huurling schoot voorlangs. Na 69 minuten leek de score eindelijk te worden geopend. Sai van Wermeskerken schoot van afstand op de paal, waarna de bal voor de voeten kwam van Gervane Kastaneer. De spits schoot binnen, maar stond enkele meters buitenspel.

Zwolle toonde vervolgens meer de wil om te winnen, kwam vaker in de buurt van Noppert en drong de Eagles verder terug. Tegen de verhoudingen in was het Rommens die de score opende na 93 minuten voetbal. De Belg kwam naar binnen vanaf de rechterflank en haalde met zijn mindere linker genadeloos uit. Zijn schot vond de bovenhoek op geweldige wijze, waardoor Go Ahead eindelijk weer eens won bij de aartsrivaal. Met 33 punten lijkt Go Ahead zich ook op te kunnen maken voor nog een seizoen Eredivisie-voetbal. PEC Zwolle heeft enorme zorgen.