FC Emmen gedegradeerd na nederlaag tegen NAC

Mounir El Allouchi in duel met Nick Bakker
Mounir El Allouchi in duel met Nick Bakker
Pro Shots

NAC Breda heeft zich geplaatst voor de finale van de Keuken Kampioen Play-offs. De ploeg van Maurice Steijn was na strafschoppen te sterk voor FC Emmen.

Voor FC Emmen is het avontuur in de Eredivisie na drie jaar voorbij. Na een indrukwekkende opmars in de afgelopen maanden sneuvelde de Drentse club alsnog in de play-offs. NAC Breda won in stadion De Oude Meerdijk na strafschoppen. Na de reguliere speeltijd en de verlenging was de stand: 1-1.

FC Emmen had in de eerste helft al wel een overwicht, maar creëerde nauwelijks kansen. Dankzij Lex Immers nam het gedoseerd spelende NAC in de 16e minuut een voorsprong. Na de rust drong FC Emmen nog meer aan en de Brabantse ploeg bleek niet bestand tegen de Drentse druk.

Na een eigen doelpunt van Ramon Hendriks in de 80e minuut (1-1) miste FC Emmen legio kansen op de zege, ook in de verlenging. In de strafschoppenreeks (3-4) faalden Keziah Veendorp en Sergio Peña namens Emmen. Doelman Nick Olij redde twee keer. Voor NAC kwam Dion Malone uit een strafschop niet tot scoren.

NAC strijdt zondag tegen NEC om de felbegeerde promotie naar de Eredivisie.