<
>
2021 UEFA European Under-21 Championship Qualifying, Groepsfase

Ook Jong Oranje maakt klapper: 5-0 tegen machteloos Wales

Pro Shots

Jong Oranje heeft in de race om een EK-ticket gewonnen van Jong Wales. Na een vroege voorsprong bleek dat de Nederlandse beloftes geen moeilijke avond zouden beleven in Nijmegen. De jongelingen wonnen net als de mannen van het grote Oranje met overtuigende cijfers: 5-0.

Vlammende start

Bondscoach Erwin van de Looi moest het doen zonder de geblesseerd vertrokken Bryan Brobbey. Daishawn Redan mocht hem vervangen, Myron Boadu moest op de bank plaatsnemen. Ook de herstelde Mitchel Bakker begon ten koste van Ian Maatsen weer in de basis en na zes minuten werd al duidelijk waarom. De linksback zwengelde de bal de zestien meter in en Jurgen Ekkelenkamp zorgde op kunstige wijze voor de vroege openingstreffer.

Zo'n twintig minuten later had Het Goffertstadion weer reden tot juichen. Ditmaal was captain Sven Botman trefzeker. Hij schoot uit een corner op doel, maar de bal werd dusdanig van richting veranderd dat de jonge keeper uit Wales kansloos was.

Nederland zet aan

Wales gaf de Nederlanders meteen na rust een extra steuntje in de rug. Fin Stevens probeerde de bal weg te werken, maar werkte de bal met een boog precies over de eigen doelman heen. Het vertrouwen van de bezoekers leek te barsten. Redan zette al liggend de 4-0 op het scorebord en Ekkelenkamp maakte met een schuiver zijn tweede van de avond. De buit was binnen en dus ging het tempo wat omlaag.

Een aantal kansen leidden niet meer tot doelpunten, maar Van de Looi kon tevreden terugkijken. Zijn ploeg staat weer tweede in de poule, achter Jong Zwitserland.