<
>
2020-21 KNVB Beker, 8e finales
  • Rangelo Janga (64')
  • Jordy Bruijn (97' PEN)
  • Thomas Beekman (102')
  • Zian Flemming (60', 103')

N.E.C. schakelt na spectaculaire verlenging Fortuna Sittard uit

Pro Shots

N.E.C. en Fortuna Sittard hielden elkaar lang in evenwicht in de achtste finale van de beker. Uiteindelijk trok N.E.C. in de verlenging de 3-2 zege naar zich toe en plaatst zich daarmee voor de laatste acht van de TOTO KNVB Beker.

Samuel Moutoussamy heeft als huurling van Nantes nog niet veel bij Fortuna kunnen laten zien. Hij zal de bekerwedstrijd tegen N.E.C. niet in zijn lijstje met beste wedstrijden zetten. De Franse middenvelder kwam vlak voor rust geheel vrij voor doel na een prima voorzet van Lazaros Rota, maar op een meter van het Nijmeegse doel kreeg hij de bal niet in het doel.

Flemming tegen oude ploeg

In de tweede helft werd de Fransman gewisseld voor Zian Flemming. De middenvelder werd vorig seizoen nog door PEC Zwolle verhuurd aan de Nijmegenaren en maakte afgelopen weekend het openingsdoelpunt voor zijn nieuwe werkgever tegen PEC. Tegen N.E.C. deed Flemming dat nogmaals. Fortuna-verdediger Martin Angha schoot de bal naar voren, waarna Flemming N.E.C.-linksback Souffian El Karouani te snel af was. Nadat zijn schot in eerste instantie nog werd gekeerd door N.E.C.-doelman Mattijs Branderhorst zorgde Flemming in tweede instantie voor de 0-1.

Niet veel later kwamen de Nijmegenaren op gelijke hoogte. El Karouani brak door aan de linkerkant en kreeg alle tijd om een goede voorzet te geven. Zijn pass kwam op het hoofd van N.E.C.-spits Rangelo Janga terecht, die met een kopbal via de grond voor zijn eerste doelpunt van 2021 zorgde: 1-1. De all-time topscorer van Curaçao benutte een van de weinige kansen die de thuisploeg kreeg. Fortuna domineerde de eerste helft en was ook na rust voor een groot gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg.

Makkelijke penalty

Flemming kreeg nog aan aardige mogelijkheid om de Limburgers te behoeden van een verlenging, maar zijn schot werd gekeerd voordat die echt gevaarlijk kon worden. Voordat de wedstrijd uitmondde op penalty's kreeg N.E.C. in de verlenging een penalty. Sebastian Polter hield N.E.C.-verdediger Cas Odenthal lang vast bij een corner, waarna Odenthal vrij makkelijk naar de grond ging. Scheidsrechter Kevin Blom gaf de ploeg van Rogier Meijer een makkelijke strafschop, die werd benut door Jordy Bruijn.

Vijf minuten later kwam N.E.C. zelfs op 3-1 via Thomas Beekman. De middenvelder zette zelf een aanval op, waarna Bart van Rooij voor kon geven op Janga. De spits legde de bal terug op Beekman, die geheel vrijstaand de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong van twee goals genieten. Tesfaldet Tekie gaf een minuut later een lange bal naar voren, die werd afgemaakt door Flemming. De oud-N.E.C.-speler nam een bal uit de lucht en tikte hem moeiteloos langs Branderhorst. Flemming maakte daarmee zijn derde goal in twee wedstrijden.

In 2018 kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen in de beker. Toen was Fortuna met 2-3 te sterk voor N.E.C., dat in 2014 voor het laatst de kwartfinale van de beker haalde.