<
>
2020-21 UEFA Champions League, 8e finales
  • Erling Haaland (35', 54' PEN)
  • Youssef En-Nesyri (68' PEN, 90'+6')
2e Leg - Borussia Dortmund wint 5-4 in totaal
2e Leg - Borussia Dortmund wint 5-4 in totaal

Haaland ook in return tegen Sevilla de grote man bij Dortmund

Borussia Dortmund - Sevilla FC Pro Shots

Borussia Dortmund heeft voor de vierde keer de kwartfinales bereikt in de Champions League. De huidige nummer 6 van de Bundesliga had in de return tegen Sevilla op eigen veld voldoende aan 2-2. Vorige maand ging de Spaanse nummer 4 in eigen huis met 3-2 onderuit tegen de Duitsers.

Erling Haaland was met twee treffers opnieuw de grote man bij Borussia. De 20-jarige Noor, die in de eerste wedstrijd in Spanje ook al twee keer doel trof, opende 10 minuten voor de rust de score uit een snelle tegenstoot. Kort na de pauze benutte hij een strafschop.

Luuk de Jong fungeerde tegen Dortmund opnieuw als invaller. De 30-jarige aanvaller, die in het thuisduel in de slotfase nog voor 3-2 zorgde, kon zijn ploeg niet aan de vereiste treffers helpen. Youssef En-Nesyri daarentegen kwam in de slotfase nog wel twee keer tot scoren. Eerst verzilverde hij in de 68e minuut een strafschop nadat De Jong was gevloerd. In de extra tijd kwam de Marokkaan opnieuw tot scoren. Verdediger Karim Rekik bleef bij Sevilla op de bank.

Records Haaland

Het Noorse 'goudhaantje' brak weer de nodige records.

Haaland bracht zijn totaal op 20 treffers in slechts 14 duels in de Champions League. Hij is nu de Noorse recordhouder wat betreft het aantal doelpunten in de Europese koningsklasse.

Haaland is nu de eerste speler ooit die in vier opeenvolgende wedstrijden in de Champions League meer dan één keer tot scoren kwam.

Haaland heeft nu Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) afgelost als speler met de meeste treffers in de Champions League vóór zijn 21e verjaardag.

Haaland is nu de speler die het minste aantal wedstrijden nodig had om op twintig goals in de Champions te komen. Harry Kane deed er 24 duels over, Alessandro Del Piero gebruikte daar 26 wedstrijden voor en Ruud van Nistelrooij maakte zijn twintigste goal in de Champions League in zijn 27e wedstrijd.