<
>
2020-21 Vrouwen Eredivisie, 2020-21 Pure Energie Eredivisie Vrouwen
  • Romée Leuchter (57')

PSV Vrouwen profiteren van puntenverlies Ajax dankzij heerlijke goal Leuchter

Pro Shots

In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft PSV met 1-0 gewonnen bij PEC Zwolle. Dankzij de driepunter nadert PSV koploper Ajax tot op één punt. De Amsterdammers speelden afgelopen vrijdag gelijk tegen sc Heerenveen.

In een vermakelijke eerste helft was het best opvallend dat de ploegen gingen rusten met een doelpuntloos gelijkspel. Vooral Naomi Hilhorst was op dreef en had enkele mooie acties in huis, die helaas voor PEC niets opleverden. In de tweede helft kreeg PEC al snel een dot van een kans. In de 50e minuut stuurde Hilhorst Marushka van Olst weg, die goed om Sari van Veenendaal ging maar haar poging door Melanie Ross van de lijn gehaald zag worden.

Tegen de verhouding in kwam PSV na een uurtje spelen op voorsprong. Romée Leuchter schoot de bal schitterend over PEC-keeper Moon Poundes heen. Beide ploegen kregen hierna nog wel kansen, maar het pareltje van Leuchter bleef het enige doelpunt. De Pure Energie Eredivisie Vrouwen is deze week hervat na de winterstop. PEC Zwolle won afgelopen dinsdag met 3-0 bij VV Alkmaar, maar kon die overwinning dus geen vervolg geven.