<
>
2020-21 UEFA Europa League, Groepsfase
  • Bruno Petkovic (45'+5' PEN)
  • Lovro Majer (52')

Feyenoord wacht climax in Oostenrijk na deceptie tegen Zagreb

Pro Shots

Het wordt voor Feyenoord nog een hels karwei om te overwinteren in de Europa League. De Rotterdammers verloren in eigen huis met 0-2 van Dinamo Zagreb en zagen Wolfsberger winnen op bezoek bij CSKA Moskou. En dus komt alles aan op de confrontatie van volgende week in Oostenrijk, waar gewonnen moet worden om ook in 2021 verzekerd te zijn van Europees voetbal.

Met nog één groepsduel te gaan staat Feyenoord met vijf punten op de derde plek. Wolfsberger, de tegenstander van volgende week, staat daar twee punten boven. Zagreb is door de zege al zeker van de groepswinst, CSKA is uitgeschakeld.

In oktober ging Feyenoord nog keihard onderuit tegen de Oostenrijkers. In de eigen Kuip werd het toen 1-4. Ook uit de wedstrijd tegen Zagreb van donderdagavond kan Feyenoord weinig vertrouwen putten. De gehavende selectie van trainer Dick Advocaat kon geen vuist maken tegen de landskampioen van Kroatië, dat uiteindelijk vrij zakelijk de wedstrijd naar zich toe trok.

Aderlating op slag van rust

Vlak voor rust kreeg Feyenoord een dubbele dreun te verwerken: Uros Spajic moest net als de eerder uitgevallen Bryan Linssen geblesseerd naar de kant en als kers op de taart viel uitgerekend op dat moment de 0-1. Orkun Kökcü veroorzaakte een strafschop, die dus werd benut.

Met goede moed ging Feyenoord na rust uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar de goal viel vrij knullig aan de andere kant. De bal viel binnen via Lovro Majer, maar na pakweg 20 seconden ging alsnog de vlag omhoog wegens vermeend buitenspel. Na overleg tussen de arbiters bleek het echter toch een geldig doelpunt te zijn en bereikte het chagrijn van Feyenoord het kookpunt.

Zo verloor Feyenoord dus niet alleen het duel met Zagreb, maar ook twee basiskrachten. Voor Advocaat valt te hopen dat Spajic en Linssen weer tijdig hersteld zijn voor de wedstrijd op bezoek bij Wolfsberger. Want daar moet het dus gebeuren voor Feyenoord: winst in Oostenrijk betekent toch nog dat de Rotterdammers Europees overwinteren.