<
>
2020-21 Keuken Kampioen Divisie
  • Mathias Kjølø (17')
  • Sydney van Hooijdonk (52')

Opportunistisch NAC morst punten bij Jong PSV

Pro Shots

NAC Breda heeft opnieuw twee belangrijke punten laten liggen in de strijd om promotie. Bij Jong PSV kwam de ploeg van Maurice Steyn zonder de geblesseerde spelbepaler Thom Haye niet verder dan 1-1. Vorige week speelde NAC al gelijk tegen Roda JC.

Eerder dit seizoen had NAC thuis met veel moeite gewonnen van Jong PSV (2-1) en ook in Eindhoven bleek de ploeg van Peter Uneken een taaie tegenstander. Mathias Kjølø schoot de thuisploeg zelfs op voorsprong: 1-0. De Noor benutte de rebound nadat Jeremy Antonisse de paal had geraakt met een afstandsschot.

Steyn grijpt in

NAC was de kluts even kwijt na de tegengoal, tot trainer Steyn rigoreus ingreep. Rechtsback Robin Schouten werd na een half uur geslachtofferd, zijn vervanger was spits Mario Bilate.

De bezoekers gooiden het met Bilate en Sydney van Hooijdonk over een hele andere boeg. Het zette een uur lang druk op de defensie van Jong PSV door direct de spitsen en de kopsterke middenvelder Lex Immers te zoeken.

Het leverde voldoende kansen op, maar slechts één treffer. Van Hooijdonk schatte een bal over de defensie het beste in en werkte met wat hulp van de PSV-defensie de bal over de lijn. Ook de 1-2 hing in de lucht, maar onder meer Immers (schot op de paal) en Feyenoord-huurling Ramon Hendriks verzuimden te scoren.

NAC komt door het gelijkspel op 37 punten na 20 duels en heeft 10 punten achterstand op een plek die recht geeft op rechtstreekse promotie.