<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Miguel Araujo (59')
  • Vaclav Cerny (16', 63')
  • Queensy Menig (33')
  • Jesse Bosch (42')

Cerny helpt Twente aan ruime zege op Emmen

Pro Shots

FC Twente is het nieuwe jaar overtuigend begonnen. Op bezoek bij FC Emmen rekende het met drie doelpunten al voor rust af met de hekkensluiter. De tweede helft was een formaliteit, waarin beide ploegen nog een doelpunt maakten: 1-4.

Eredivisietopscorer Danilo begon op de bank in de Oude Meerdijk omdat hij maar twee trainingen achter de rug had na zijn familiebezoek in Brazilië, maar de bezoekers werden er niet minder effectief van.Na een kalm eerste kwartier kreeg linksback Jayden Oosterwolde het ineens op zijn heupen. De linksback snelde door het zestienmetergebied en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Vaclav Cerny, die de 0-1 binnentikte.

Het volgende doelpunt viel op naam van Queensy Menig, die keeper Dennis Telgenkamp een metertje voor zijn doel zag staan en van buiten de zestien via de onderkant van de lat raak schoot. Nog voor rust mocht Oosterwolde weer een assist noteren. Dit keer was Jesse Bosch de afmaker, die van dichtbij de bal op een acrobatische wijze in het netje legde.

Zoekend Emmen

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor de Twente, maar toch wist Emmen vlak na rust iets terug te doen doordat de dit seizoen zo sterk keepende Drommel de fout inging. Een vrije trap verdween hoog in de lucht, waarna de keeper besluiteloos uitkwam en Miguel Araujo simpel liet binnenkoppen. De thuisploeg veerde even op, maar moest de hoop op punten laten varen toen het na een uur spelen de vierde tegentreffer moest incasseren. De ingevallen Danilo gaf met zijn eerste balcontact de bal aan Cerny, die door de Drentse verdediging walste en zijn tweede van de avond maakte.

Twente verlaagde het tempo, maar kreeg nog kansen om de voorsprong uit te bouwen. De grootste was voor Danilo, maar hij stuitte oog in oog met Telgenkamp op de keeper.