<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bart Ramselaar (39')
  • Gyrano Kerk (90'+4')
  • Patrick Joosten (16')
  • Jorgen Strand Larsen (21')

FC Utrecht pakt in slotminuut punt tegen FC Groningen

Pro Shots

Utrecht, met Adrián Dalmau in de punt van de aanval, nam het initiatief in de wedstrijd en kreeg al snel een grote kans via Bart Ramselaar, die voorlangs schoot na een slim passje van Gyrano Kerk.

Groningen had een nare nasmaak overgehouden aan het laatste duel van 2020 met een verliespartij tegen Heracles Almelo en begon het nieuwe jaar nog zonder Azor Matusiwa en Arjen Robben. Alessio da Cruz en Patrick Joosten keerden wel weer terug in de basis, en die laatste wist na een kwartier meteen raak te prikken.

Jørgen Strand Larsen slingerde na hard werken de bal voor het doel en Joosten stond op de juiste plek om binnen te knikken. Nog geen zes minuten later lag de bal alweer achter keeper Eric Oelschlägel. Strand Larsen draaide na een pass van Ahmed El Messaoudi weg bij de Utrechtse centrale verdedigers en schoot beheerst zijn derde in drie duels binnen.

Utrecht vecht terug

De thuisploeg kreeg vervolgens wat ruimte om aan te vallen, maar zag na een half uur Eljero Elia uitvallen met een blessure, waardoor Mimoun Mahi mocht opdraven tegen zijn oude club. Een cadeautje leidde nog voor rust tot de aansluitingstreffer. El Messaoudi gaf een lastige bal aan teamgenoot Wessel Dammers, die inleverde bij Bart Ramselaar. Zijn afstandsschot viel via het lijf van Ko Itakura binnen.

In de tweede helft verplaatste de strijd zich naar het middenveld, totdat Utrecht na een uur spelen wat dreigender werd. Maar Sergio Padt, die deze week aangaf na dat seizoen naar het Bulgaarse Ludogorets te vertrekken, hield de schade lang beperkt. Met invallers Urby Emanuelson en Moussa Sylla binnen de lijnen kreeg Dalmau de grootste kans, maar zijn vrije kopkans kwam niet tussen de palen terecht. In de absolute slotfase wist Kerk dan toch nog een punt te redden voor de ploeg van René Hake.Padt appeleerde nog voor hands, maar scheidsrechter Jeroen Manschot en de VAR keurden de treffer goed.