<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Georgios Giakoumakis (79' PEN, 90'+3')
  • Jan-Arie van der Heijden (15')

Giakoumakis is weer goud waard voor VVV-Venlo

Georgios Giakoumakis scoort twee keer voor VVV-Venlo Pro Shots

VVV-Venlo heeft dankzij Georgios Giakoumakis in de thuiswedstrijd tegen Willem II de derde zege van het seizoen geboekt: 2-1. De Griekse spits maakte in de extra tijd het winnende doelpunt, een klein kwartier na de penalty waaruit hij gelijk had gemaakt.

Willem II leek juist aardig op weg naar de derde zege van het seizoen na een doelpunt van Jan-Arie van der Heijden, die na een kwartier raak schoot. Tien minuten voor tijd kwam VVV echter op gelijke hoogte via een penalty die was toegekend na een handsbal van Derrick Köhn. Arbiter Jochem Kamphuis raadpleegde de VAR en besloot alsnog naar de stip te wijzen.

Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de 93e minuut sloeg Giakoumakis opnieuw toe. In de slotfase ontsnapte hij aan de aandacht van de Willem II-defensie en hij schoof de bal beheerst langs keeper Jorn Brondeel. VVV-Venlo mocht daarna nog keeper Thorsten Kirschbaum bedanken voor een fraaie redding, in de laatste seconden van de wedstrijd.

VVV steeg door de belangrijke zege naar de vijftiende plek in de Eredivisie met 12 punten, 3 meer dan Willem II. De Tilburgers hebben sinds de contractverlenging van trainer Adrie Koster, eind november, slechts 1 punt gepakt in zeven duels.