<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Danilho Doekhi (26')

Vitesse klopt ook Utrecht en blijft de uitdager van de top

Pro Shots

Vitesse blijft uitstekend presteren in de Eredivisie. Het team van Thomas Letsch won in eigen huis van een hulpeloos FC Utrecht: 1-0.

De Domstedelingen hadden grote ambities voorafgaand aan het seizoen, maar het is de ploeg uit Arnhem die dit seizoen de verwachtingen overtreft.

Primeur Doekhi

Ook tegen Utrecht was Vitesse de bovenliggende partij en dat betaalde zich al snel uit via Oussama Darfalou. Het doelpunt van de Algerijn werd echter afgekeurd vanwege buitenspel van Loïs Openda. Na de tegenvaller voor Darfalou was het Danilho Doekhi, allerminst een goalgetter, die alsnog voor de openingstreffer zorgde: 1-0.

De centrale verdediger werkte de bal binnen na voorbereidend werk van rechtsback Eli Dasa. Een uniek moment voor Doekhi, die in 61 Eredivisie-duels nog niet tot scoren was gekomen. Dat Dasa de assist gaf, was een minder grote verrassing. De Israeliër bereidde al vier goals voor dit Eredivisie-seizoen. Alleen Philipp Max gaf als verdediger meer assists (5).

Vitesse had nog kansen om de score verder op te voeren, maar Eric Oelschlägel hield onder meer Oussama Tannane van scoren. Aan de andere kant kon Gyrano Kerk niet profiteren van een fout van de verder sterk keepende Remko Pasveer.

Theo Bos

Dat een centrale verdediger uiteindelijk de matchwinner bleek te zijn, was een mooie bijkomstigheid op de dag waarop Vitesse-icoon Theo Bos werd herdacht en de club traditiegetrouw geld inzameld voor KWF Kankerbestrijding.

Door de zege stijgt Vitesse minimaal voor een dag naar plek 2 met 35 punten na 16 duels. Het ambitieuze FC Utrecht blijft steken in de grauwe middenmoot met 18 punten uit 16 duels én een negatief doelsaldo (20 voor, 24 tegen). Het enige lichtpuntje voor de ploeg van René Hake was het debuut van Benaissa Benamar. De van Telstar overgekomen verdediger speelde voor het eerst in de Eredivisie.