<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Sinan Bakis (26', 44', 64')
  • Rai Vloet (87')

Bevrijde Bakis helpt Heracles met hattrick langs Emmen

Pro Shots

Heracles Almelo heeft in eigen huis zeer eenvoudig afgerekend met FC Emmen. Tegen de dramatische Drentse ploeg schoot Sinan Bakis voor het eerst dit seizoen met scherp.

De Turkse aanvaller imponeerde nog geen moment in de Eredivisie en miste ook tegen Emmen een paar goede kansen in de openingsfase, maar daarna werd het toch zijn avond. In 26ste minuut prikte hij de bal van dichtbij binnen uit de rebound. Vlak voor rust sloeg hij opnieuw toe tegen de abominabele Emmense defensie en in de 64ste minuut completeerde Bakis zijn hattrick na een ietwat gelukkige assist van Rai Vloet.

Vloet verzorgt slotakkoord

Een ongekende luxe voor de opvolger van Cyriel Dessers: de spits had geen doelpunt gemaakt in zijn eerste 810 Eredivisie-minuten. Vloet bezorgde Emmen een nog beroerdere avond: 4-0. Nick Bakker legde de middenvelder geen strobreed in de weg.

Heracles staat na de derde zege in de laatste vier duels elfde met achttien punten. Emmen verliest voor de elfde keer in zestien wedstrijden en blijft laatste met vier punten achterstand op Willem II en vijf punten op ADO Den Haag.