<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Philipp Max (59')
  • Teun Koopmeiners (31' WNS, 39')
  • Calvin Stengs (90')

AZ wint topper bij PSV na wereldgoal Koopmeiners

AZ-spelers vieren de 0-1 van Teun Koopmeiners tegen PSV. Pro Shots

AZ heeft een flinke tik uitgedeeld aan PSV in de strijd om de landstitel. De Alkmaarders wonnen op bezoek in Eindhoven met 1-3 en zijn nu zelf ook terug in de titelrace. Teun Koopmeiners was met twee goals de grote man aan de kant van AZ.

Na een klein half uur kreeg AZ een penalty nadat PSV-doelman Yvon Mvogo onnodig wild uitkwam en daarbij Myron Boadu aantikte. Koopmeiners faalde niet vanaf elf meter: 0-1.

Droomdoelpunt
De AZ-captain kon even later opnieuw juichen na een droomdoelpunt. In de 39ste minuut verlengde Koopmeiners een corner van Jesper Karlsson met de hak. Op schitterende wijze vloog de bal over Mvogo heen: 0-2. Bekijk hier de zeer fraaie goal.

Max brengt PSV terug
Waar PSV afgelopen zondag een 2-0 voorsprong weggaf in de topper tegen Ajax, waren nu tegen AZ de rollen omgedraaid en had het team van Roger Schmidt een comeback nodig. Na een klein uur spelen maakte Philipp Max de aansluitingstreffer via een vrije trap. AZ verdedigde de gehele tweede helft met succes de voorsprong. het werd in blessuretijd zelfs nog 1-3 door een doelpunt van Calvin Stengs.

Terugkeer Van Ginkel
PSV begon voor het eerst sinds ruim twee maanden met Ryan Thomas in de basis. De middenvelder verving de geblesseerde Cody Gakpo. Marco van Ginkel viel nog in een paar minuten voor tijd. De middenvelder speelde na enorm lang blessureleed, na 983 dagen, weer een wedstrijd. Bij AZ kreeg Albert Gudmundsson weer eens kans. De oud-PSV'er was ontevreden en werd een tijdje buiten de selectie van de Alkmaarders gehouden. Ferdy Druijf ontbrak bij AZ, omdat hij naar KV Mechelen verkast.

Spanning neemt toe
Door de eerste thuisnederlaag van PSV staat de ploeg momenteel derde op één punt van Vitesse en koploper Ajax, dat morgen tegen FC Twente speelt. AZ blijft de nummer vijf, maar verkleint het gat met PSV naar drie punten. De gehele top 5 van de Eredivisie staat binnen vier punten van elkaar.