<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Samy Bourard (65')
  • Giorgos Giakoumakis (6' WNS, 58', 68', 86' WNS)

Giakoumakis-gekte bij VVV: Griek scoort vier keer tegen ADO

Pro Shots

In een strijd in de onderste regionen van de Eredivisie heeft VVV-Venlo dankzij vier doelpunten van Georgios Giakoumakis de tweede overwinning op rij geboekt: 1-4. Na de winst tegen Willem II werd ook ADO Den Haag verslagen. De niet af te stoppen Griekse spits zette zijn totaal op zestien doelpunten en slaat een gat op de topscorerslijst. De Venloërs hebben dankzij de zes punten in drie dagen tijd wat meer ademruimte, terwijl ADO op een gevaarlijke zestiende plek blijft staan.

Het duel in het Cars Stadion begon tien minuten later omdat het keepersshirt van ADO-keeper Luuk Koopmans te veel leek op de tenues van de veldspelers van de bezoekers. Die onrust speelde misschien nog in het hoofd van de thuisploeg, want een paar minuten na het startsignaal lag de bal al op de penaltystip. In de Haagse zestien meter liep Shaquille Pinas Zinédine Machach omver, waarna Eredivisie-topscorer Giakoumakis vanaf elf meter zijn dertiende doelpunt van het seizoen maakte. De Griekse spits zette een klinische reeks voort; het was zijn zevende goal uit zijn laatste zeven schoten op doel. Zijn volgende schot werd echter geblokt door Koopmans.

ADO zoekt

ADO, met de van Chelsea gehuurde Juan Familia-Castillo direct in de basis op het middenveld, nam het initiatief over. Maar onder leiding van routiniers Daryl Janmaat en Marko Vejinović bleven grote kansen in de eerste helft nog uit. De grootste was een kopbal van Ricardo Kishna, die in de rust vervangen werd door de terugkerende Bilal Ould-Chikh.

Dat beeld zette zich in de tweede helft voort en met aardige combinaties kwamen de Hagenezen tot een afstandspoging van Vicente Besuijen. Toch verdubbelde Giakoumakis al snel de score. De Griek was met het hoofd alerter dan mandekker Janmaat, nadat aanvoerder Danny Post de bal had onderschept en voorgegeven.

Bedrijvige Giakoumakis

Niet veel later mikte diezelfde Janmaat de bal na een afgeslagen corner op de paal, waarna Samy Bourard de aansluitingstreffer kon binnentikken. De hoop op een comeback werd echter snel de grond in geboord door Giakoumakis, die op de goede plek stond na een voorzet van Yahcuroo Roemer en via twee ADO-spelers zijn derde binnenschoot. De Griek bleef gretig doorjagen op een vierde treffer, die lang werd voorkomen door Koopmans, maar de keeper was kansloos bij een tweede penalty van de effectieve spits.