<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Luis Sinisterra (64')

Sinisterra bezorgt Feyenoord zege in 'tussendoortje' tegen PEC

Luis Sinisterra Pro Shots

Feyenoord heeft woensdag een minimale zege geboekt op PEC Zwolle. Het spel van Feyenoord was pover, maar de drie punten kwamen nauwelijks in gevaar. Door de zege gaan de Rotterdammers als nummer twee richting de Klassieker.

Bryan Linssen mocht van Dick Advocaat weer in de basis beginnen. Afgelopen zondag tegen Sparta moest de buitenspeler genoegen nemen met een plek op de bank, maar tegen PEC Zwolle kreeg Linssen weer de voorkeur boven Luis Sinisterra.

In een prachtig aangeklede Kuip was de eerste helft zeer gezapig. Beide ploegen kregen een handjevol kansjes, maar de overtuiging ontbrak. Winteraankoop Lucas Pratto kreeg de beste kans, maar zijn schot ging net naast.

Na rust kwam Sinisterra erin voor Linssen. De buitenspeler had slechts negentien minuten nodig voor zijn doelpunt. Hij kreeg de bal met een beetje geluk mee en schoot de bal vervolgens vanaf randje zestien knap achter doelman Michael Zetterer.

Na het doelpunt deelde PEC Zwolle nog wel wat speldenprikjes uit, maar de zege van Feyenoord kwam niet meer in gevaar. Door de overwinning en het verlies van PSV eerder op de avond (1-3 tegen AZ) stijgt Feyenoord naar de tweede plek in de Eredivisie. Komende zondag staat alweer de Klassieker op het programma voor de Rotterdammers, een prachtig affiche tussen koploper Ajax en nummer twee Feyenoord.