<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Bryan Smeets (4')
  • Danzell Gravenberch (75')
  • Reda Kharchouch (87' PEN)
  • Mauro Júnior (24')
  • Donyell Malen (47', 90'+3')
  • Noni Madueke (48')
  • Philipp Max (71')

Oranje bal en Malen hoofdrolspelers bij doelpuntrijke PSV-zege op Sparta

Drie dagen na de pijnlijke thuisnederlaag tegen AZ heeft PSV zich op bezoek bij Sparta Rotterdam goed herpakt. In de winterse Rotterdamse omstandigheden, waar een hoofdrol was weggelegd voor de bal, wonnen de Eindhovenaren met 3-5.

De wedstrijd werd begonnen met een witte bal, maar halverwege hervat met een oranje. Op social media maakte de witte bal de tongen los. Door de combinatie van de witte bal met het besneeuwde veld was het spel amper te volgen.

Na rust werd er dus toch voor gekozen om met het gekleurde exemplaar verder te gaan. Dat gebeurde overigens bij een 1-1 stand: Bryan Smeets, die later geblesseerd uit zou vallen, had Sparta al na drie minuten spelen met een harde pegel op 1-0 gezet, maar PSV kwam via Mauro Júnior langszij.

Ook PSV kreeg in het eerste bedrijf een blessure voor de kiezen: Cody Gakpo moest noodgedwongen het veld verlaten. Zijn vervanger, Donyell Malen, drukte na de pauze echter direct zijn stempel op de wedstrijd en zette PSV razendsnel op 2-1.

Luttele minuten later maakte Noni Madueke ook al de 1-3 en Philipp Max leek het duel definitief in het slot te gooien toen hij in de 72e minuut de 1-4 maakte.

Het werd echter toch nog behoorlijk spannend op Het Kasteel: een kwartier voor tijd maakte Danzell Gravenberch de 2-4 en tot overmaat van ramp bracht Reda Kharchouch met de 3-4 de spanning compleet terug.

In de slotfase ging de thuisploeg dus met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar de treffer viel aan de andere kant. Malen bepaalde op aangeven van Ibrahim Sangaré de eindstand op 3-5.

PSV klimt door de overwinning over Feyenoord heen naar de derde plek. De Rotterdammers komen zondag nog in actie als ze op bezoek gaan bij koploper Ajax. Vitesse won eerder op de avond met 1-4 op bezoek bij FC Emmen en staat op de tweede plek.