<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen

Geen winnaar bij klassieke degradatiekraker ADO - Emmen

Pro Shots

Het degradatieduel tussen ADO Den Haag en FC Emmen heeft geen winnaar opgeleverd. In Den Haag werd het 0-0.

ADO begon aan het duel met 10 punten uit 17 Eredivisie-duels, Emmen won nog niet dit seizoen en verzamelde slechts 5 punten.

Het gebrek aan zelfvertrouwen bij de nummers 17 en 18 van de Eredivisie was duidelijk zichtbaar op het veld. Uitgespeelde kansen waren er nauwelijks, fatsoenlijke doelpogingen evenmin. Als er gevaar ontstond dan was het vaak door fouten in de achterhoede bij een van beide ploegen.

De Leeuw gevaarlijk voor beide ploegen

Zo werkte Michael de Leeuw de bal bijna achter zijn eigen doelman, maar de paal bracht redding voor FC Emmen. De Leeuw raakte ook de paal naast ADO-doelman Luuk Koopmans bij een poging van dichtbij. Het was een spaarzame kans voor Emmen, dat het verder alleen moest hebben van wat fraaie dribbels van de teruggekeerde Kerim Frei.

ADO testte Dennis Telgenkamp vooral met afstandsschoten, maar kon ondanks meermaals weifelend optreden van de Emmen-doelman ook de ban niet breken. Ricardo Kishna was in blessuretijd nog dichtbij de 1-0, maar schoot in kansrijke positie hard naast.

Emmen blijft zonder zege en bezet plek 18 met 6 punten uit 18 duels. ADO Den Haag passeert Willem II op de ranglijst en staat zestiende met 11 punten uit 18 duels.