<
>
2020-21 Eredivisie, Regulier seizoen
  • Riechedly Bazoer (36')

Vitesse dankzij pegel Bazoer langs inspiratieloos FC Groningen

Pro Shots

Vitesse heeft voor de dertiende keer in achttien wedstrijden de volle buit gepakt. FC Groningen werd met 1-0 verslagen door een kanonskogel van Riechedly Bazoer.

Vitesse probeerde via Armando Broja de ruimte achter Mike te Wierik en Ko Itakura te benutten. Al na een minuut schoot de Albanese aanvaller op de paal, al werd hij later terug gevlagd voor buitenspel. Vitesse was de eerste helft sterker dan Groningen, dat niet echt kansen af kon dwingen.

Een pegel van Riechedly Bazoer zorgde voor de voorsprong van Vitesse. Een Arnhems schot werd geblokt waarna Bazoer de rebound inschoot. Zijn kiezelharde schot kwam via de onderkant van de lat terug in het spel en waar de doellijntechnologie geen doelpunt toe kon kennen deed de VAR dit wel na de beelden nog eens grondig te hebben bekeken.

Padt houdt Groningen in de wedstrijd

Na rust had Vitesse zijn voorsprong al na een paar minuten moeten verdubbelen. Loïs Openda en Broja konden na een slechte pass samen op Sergio Padt af. De Belg legde de val verkeerd af waarna Azor Matusiwa op het laatste moment redding kon brengen. Ook Matus Bero kreeg een kans een-op-een met Padt, maar de Groningen-keeper lag goed in de weg.

Ook in de tweede helft was Groningen geen schim van de ploeg die de afgelopen weken juist indruk maakt. De ploeg van Danny Buijs oogde inspiratieloos. Vitesse komt door de overwinning op 41 punten, evenveel als koploper Ajax. De ploeg van Erik ten Hag komt zondag in actie met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.